Διεθνή

Amazon: Tι κάνει τα προϊόντα που δεν καταφέρνει να πουλήσει;

  • newsroom


Τo ΙΤV αποκάλυψε την πρακτική της εταιρείας - Δείτε το video

Έχετε σκεφτεί πού πάνε όλα εκείνα τα προϊόντα τα οποία δεν καταφέρνει να πουλήσει μία εταιρεία όπως η Amazon στο τέλος της χρονιάς;

Πολλά από τα προϊόντα που ξεμένουν κάθε χρόνο στις αποθήκες της Amazon, όπως φορητοί υπολογιστές, τηλεοράσεις, ακόμη και μάσκες προστασίας κατά της covid-19, ο τεχνολογικός κολοσσός απλώς … τα πετάει.

Αποκλειστικό βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι ITV, δείχνει πώς σε αποθήκη της εταιρείας στη Σκωτία, εκατομμύρια απούλητα προϊόντα καταστρέφονται. Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω βίντεο φαίνονται φορητοί υπολογιστές, τηλεοράσεις, κοσμήματα, ακουστικά, βιβλία ακόμη και μάσκες προσώπου να φορτώνονται σε ειδικά κιβώτια με την ένδειξη “καταστροφή”.

Σύμφωνα  με το BusinessInsider, πρώην υπάλληλος της εταιρείας τεχνολογίας παραδέχεται πως πολλά από τα προϊόντα τα οποία δεν καταφέρνουν να πουληθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, στη συνέχεια τοποθετούνται σε ειδικά κιβώτια. Τα κουτιά με τα προϊόντα που φέρουν την ένδειξη “καταστροφή”  συλλέγονται από ειδικά φορτηγά και οδηγούνται τελικά σε κέντρα ανακύκλωσης, καθώς και σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Στους εργαζόμενους στην εν λόγω αποθήκη δόθηκε συγκεκριμένος στόχος από την Amazon – 130.000 αντικείμενα – για καταστροφή σε μία μόνο εβδομάδα. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και από ένα εσωτερικό σημείωμα που προβλήθηκε από το ITV, το οποίο έδειξε ότι κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας τον Απρίλιο, 124.000 αντικείμενα μικρής και μεγάλης αξίας θα προορίζονταν για “καταστροφή”. Την ίδια εβδομάδα, 28.000 προϊόντα θα δωρίζονταν με πρωτοβουλία της εταιρείας.

Στο σημείο αυτό λοιπόν αξίζει να σημειωθεί πως εάν 130.000 προϊόντα καταστρέφονται κατά μέσο όρο σε μία μόνο εβδομάδα αυτό σημαίνει στην πράξη πως περισσότερα από 6 εκατομμύρια προϊόντα καταστρέφονται κάθε χρόνο από την εταιρεία. Το 2019, δημοσιογράφοι στη Γαλλία αποκάλυψαν πως η Amazon κατέστρεψε πάνω από 3 εκατομμύρια προϊόντα σε ένα έτος. 

Διαβάστε ακόμη

Τα… κεχριμπαρένια κομπολόγια που έμειναν «ορφανά»

Το Fidiricos Group, το real estate property του Κουτσολιούτσου (διαλέξτε!) και τα θρυλικά μπακοκαϋμενακο-λιανοντούφεκα 

Κίνητρα σε εταιρείες να δίνουν μικροδάνεια έως 25.000 ευρώ