Διεθνή

Τζεφ Μπέζος – Ρίτσαρντ Μπράνσον: Αγώνας δρόμου για το ποιος θα ταξιδέψει πρώτος στο Διάστημα

  • newsroom


Στις 20 Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει το ταξίδι του για το διάστημα ο Τζεφ Μπέζος - Ποια θα είναι η απάντηση από τον Ρίτσαρντ Μπράνσον και την εταιρεία του Virgin Galactic

Ένας αγώνας δρόμου φαίνεται πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ανάμεσα σε δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες για το ποιος θα καταφέρει να … ταξιδέψει πρώτος στο Διάστημα!

Τζεφ Μπέζος και Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον δίνουν μάχη σώμα με σώμα για την κατάκτηση της πρωτιάς.

Τη Δευτέρα, ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ταξιδέψει στο διάστημα με τον πύραυλο New Shepard που δημιουργήθηκε από τη διαστημική του εταιρεία, τη Blue Origin.

Η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου, ανήμερα της 52ης επετείου της πρώτης προσσελήνωσης.

Ο Μπέζος, ο αδελφός του Μαρκ και ο τυχερός νικητής που θα αναδειχτεί από διαδικτυακή δημοπρασία θα επιβαίνουν στο σκάφος της Blue Origin με προορισμό… το Διάστημα.

Την αμέσως επόμενη ημέρα από την εν λόγω ανακοίνωση, ο δικτυακός ιστότοπος Parabolic Arc που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα γύρω από την αεροδιαστημική βιομηχανία ανέφερε πως ο αντίπαλός του Τζεφ Μπέζος, Ρίτσαρντ Μπράνσον, δεν αποκλείεται να πετάξει πρώτος στο Διάστημα και μάλιστα 2 εβδομάδες νωρίτερα από το Ceo της Amazon.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessInsider, το ταξίδι του Μπράνσον αναμένεται για τις 4 Ιουλίου, ανήμερα της εθνικής εορτής για την ανεξαρτησία της Αμερικής.

Η διαστημική εταιρεία του Μπράνσον, Virgin Galactic, είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει, πιθανώς μέσα στο καλοκαίρι, δοκιμαστική πτήση του σκάφους της SpaceShipTwo με τέσσερις επαγγελματίες πιλότους.

Θα είναι το τελευταίο βήμα πριν από την πρώτη εμπορική πτήση, στην οποία έχει ανακοινωθεί ότι θα βρίσκεται ο Μπράνσον.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, ωστόσο, δεν απάντησε σε ερώτημα που του τέθηκε σχετικά με το ποια από τις δύο αυτές πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου. «Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε προσδιορίσει την ημερομηνία της επόμενης πτήσης μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Virgin Galactic. Η πτήση του Μπράνσον «αναμένεται τους καλοκαιρινούς μήνες», πρόσθεσε.

«Είναι διασκεδαστικό, που οι δισεκατομμυριούχοι κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα καταφέρει να ταξιδέψει πρώτος στο διάστημα», δήλωσε ο ιδρυτής του ινστιτούτου διαστημικής πολιτικής του πανεπιστημίου George Washington και πρώην μέλος του γνωμοδοτικού συμβουλίου της NASA.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτό είναι το κόλπο: Πώς θα υπολογίσετε πόσα χρήματα πρέπει να ξοδεύετε ανάλογα με τον μισθό σας

Κύμα ανακαινίσεων σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσια κτήρια έως το 2025

Βitcoin: Αυτά είναι τα 3 μεγάλα του ελαττώματα – Τι εναλλακτικές προτείνει καθηγητής του Κορνέλ