Η οικία του Ronald S. Lauder, μαζί με την αχανή συλλογή του έργων τέχνης, έχει αναπαρασταθεί στη Neue Galerie New York· η Ronald S. Lauder Collection, η οποία περιλαμβάνει από Ελληνορωμαϊκά γλυπτά μέχρι Γερμανικά και Αυστριακά έργα τέχνης του 20ού αιώνα, είναι μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές στον κόσμο.

Είναι η πρώτη φορά που o Lauder δίνει στο φιλότεχνο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει – έως τις 13 Φεβρουαρίου – το σύνολο της συλλογής του όπως εμφανίζεται στο σπίτι του, μέσω μια εγκατάστασης που κατοπτρίζει την κατοικία του.

Η έκθεση, προς τιμήν των 20 χρόνων της νεοϋορκέζικης γκαλερί, είναι για πρώτη φορά, την τελευταία δεκαετία, προσφορά δυνατότητας για μια εμπεριστατωμένη ματιά στη συλλογή (https://www.neuegalerie.org/content/installation-views).

Σε βίντεο το οποίο ετοιμάστηκε ως εισαγωγή στην έκθεση, ο Lauder εξηγεί ότι έχει τρεις κατηγορίες τέχνης: την «Oh», την «Oh my» και την «Oh my God!»· συλλέγει μόνον έργα από την τελευταία κατηγορία. Διευκρινίζει ότι, κατά συνέπεια, «μου είναι αδύνατον να διαλέξω ένα αγαπημένο έργο από τη συλλογή μου. Όταν αγαπώ ένα έργο τέχνης και αποφασίζω να το αποκτήσω, δεν μου περνάει ο έρωτάς μου γι’ αυτό. Απλά, αρχίζω να το γνωρίζω περισσότερο».

Διαβάστε ακόμη

Lambrook School: Αυτό είναι το θρυλικό σχολείο “κλειστό club” όπου φοιτά το αύριο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Το νέο εργοστάσιο της Prada είναι ένα πράσινο έργο Τέχνης στην καρδιά της Τοσκάνης

Μητσοτάκης, στρατηγική και Ιερώνυμος, ο stealth μπίζνεσμαν που έκοψαν οι τράπεζες, το PR boy και ο Μυστακίδης