Διεθνή

Απίστευτο: Ιταλός εστιάτορας έγινε… κατά λάθος στόχος των κυρώσεων Τραμπ

  • newsroom


Η συνωνυμία του με εταρείες της βενεζουέλας που είχαν μπει στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ έγινε αιτία να στοχοποιηθεί από τις αμερικανικές αρχές

Εφιάλτης για έναν ανυποψίαστο εστιάτορα στη Βερόνα της Ιταλίας έγινε μια από τις τελευταίες πρωτοβουλίες της διοίκησης Τραμπ πριν ο τελευταίος αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο. Συγκεκριμένα, στις 19 Ιανουαρίου ο Αλεσάντρο Μπατσόνι έμαθε ότι είναι αντιμέτωπος με αμερικανικές κυρώσεις, στο πλαίσιο της επιβολής κυρώσεων κατά εταιρειών αργού πετρελαίου στη Βενεζουέλα τις οποίες οι ΗΠΑ είχαν βάλει σε μαύρη λίστα. Κάτι όμως που έγινε… κατά λάθος.

Την Τετάρτη, το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ ανέκρουσε πρύμναν και αναγνώρισε το λάθος του, αποσύροντας την επιβολή κυρώσεων από την εταιρεία του Μπατσόνι με την επωνυμία AMG S.A.S. Di Alessandro Bazzoni & C., καθώς και από μια εταιρεία γραφιστικού σχεδίου στο Πόρτο Τόρες επίσης στην Ιταλία.

Ο λόγος της παρανόησης ήταν ότι στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ είχε μπει μια άλλη εταιρεία με την ονομασία Bazzoni και τελικά έγινε αντιληπτό ότι οι δυο ιταλικές εταιρείες ανήκαν σε άλλα, άσχετα άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019, η κυβέρνηση Τραμπ είχε επιβάλει κυρώσεις στην πετρελαϊκή κρατική εταιρεία της Βενεζουέλας Petroleos de Venezuela θέλοντας έτσι να πιέσει για την παραίτηση του προέδρου Μαδούρο, τον οποίο κατηγορεί για διαφθορά, παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παράτυπη επανεκλογή του στις εκλογές του 2018.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιες περιοχές της Ελλάδας κρατούν τα… σκήπτρα των καταθέσεων – Πόσο αυξήθηκαν τα ποσά ανά λογαριασμό

Lockdown: Τι αλλάζει τις καθημερινές – Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο (vid)

Νέο μοντέλο με ελαστικό 8ωρο και ψηφιακή κάρτα εργασίας