Ο Γουόρεν Μπάφετ αποκαλύπτει το μυστικό του, για το πώς να γίνει κανείς επιτυχημένος επενδυτής: να επιλέγετε την κατάλληλη στιγμή, και τις σωστές εταιρείες για να ποντάρετε τα χρήματά σας. 

Ο 93χρονος επιχειρηματίας αναγνωρίζει την αξία των μερισμάτων και επενδύει σε επιχειρήσεις που καταβάλλουν μερίσματα. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των επενδύσεων της εταιρείας του, Berkshire Hathaway, αφορά λίγες μετοχές που προσφέρουν αυτή τη μορφή απόδοσης.

Ενδεικτικά, μόνο δύο από αυτές τις μετοχές αποτελούν πάνω από το μισό του χαρτοφυλακίου της Berkshire. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Apple, στην οποία ο Μπάφετ άρχισε να επενδύει το 2016. Η Berkshire έγινε γρήγορα μεγάλος μέτοχος της Apple, και η αξία των μετοχών αυξήθηκε εντυπωσιακά. Τα μερίσματα που λαμβάνει από τις μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού αποφέρουν τεράστια κέρδη για τη Berkshire.

Ο θρύλος των επενδύσεων ποντάρει επίσης, και στην Bank of America. Ο Μπάφετ πιστεύει στη δυνατότητα ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ και προσφέρει ψήφο εμπιστοσύνης σε τραπεζικές μετοχές κατά τις περιόδους που είναι χαμηλές, καθώς αυτές οι εταιρείες επωφελούνται από την οικονομική ανάκαμψη.

Διαβάστε ακόμη 

Ερχονται αυξήσεις το 2024: Πόσα θα πάρουν δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Ποιοι εφοπλιστές, επιχειρηματίες και ξενοδόχοι χάνουν τα ακίνητά τους (pics)

Τιμολόγια: «Κλειδώνουν» οι τιμές στο ρεύμα για τον Ιανουάριο με τιμολόγια-έκπληξη 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ