Ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο, Blackrock, θεωρεί ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια στο 6% μετά τις προειδοποιήσεις Πάουελ ότι αναμένονται μεγαλύτερες αυξήσεις του αναμενόμενου.

«Νομίζουμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανεβάσει η Fed τα επιτόκιά της στο 6% και στη συνέχεια να τα διατηρήσει εκεί για μια παρατεταμένη περίοδο ώστε να επιβραδύνει την οικονομία και να μειώσει τον πληθωρισμό κοντά στο 2%», ανέφερε σε σημείωμά του ο Ρικ Ρίντερ, επικεφαλής επενδύσεων της BlackRock για το παγκόσμιο σταθερό εισόδημα, απαντώντας στην κατάθεση του Πάουελ ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας την Τρίτη.

Η οικονομία είναι πιο ανθεκτική από ό,τι αναμενόταν, δήλωσε ο Ρίντερ παραθέτοντας την τελευταία έκθεση για την απασχόληση και τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή.

«Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η σημερινή οικονομία δεν είναι πλέον τόσο ευαίσθητη στα επιτόκια όσο εκείνη των προηγούμενων δεκαετιών και η ανθεκτικότητά της, αν και αποτελεί θετικό στοιχείο, περιπλέκει τα πράγματα για τη Fed», έγραψε στο σημείωμα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, ανεβάζοντας το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων σε ένα εύρος 4,50% έως 4,75%.

Διαβάστε ακόμη:

Στην Dimand το project των 80,9 εκατ. ευρώ για τα Δικαστήρια Πειραιά

Χατζηδάκης για Τέμπη: Πρέπει να υπάρξει τιμωρία των υπευθύνων – Δεν πρέπει να διστάσουμε να γίνουν απολύσεις

Πώς η Ελλάδα πέτυχε ανάπτυξη – έκπληξη 5,9% για το 2022 (πίνακες)