Η Βρετανία θα καταργήσει από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για τους πολίτες που βρίσκονται θετικοί σε τεστ ανίχνευσης Covid-19, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Μέχρι την 1η Απριλίου θα εξακολουθήσουμε να συστήνουμε στους πολίτες που βρίσκονται θετικοί σε τεστ για κορωνοϊό να παραμένουν στο σπίτι. Στη συνέχεια, όμως, θα ενθαρρύνουμε όσους εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19 να επιδεικνύουν ατομική ευθύνη» συμπλήρωσε ο βρετανός πρωθυπουργός στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσουν οι δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες για την ανίχνευση του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι θα υπάρχει μέριμνα για όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. «Από την 1η Απριλίου, όταν θα έχει τελειώσει ο χειμώνας και ο ιός θα μεταδίδεται λιγότερο εύκολα, θα σταματήσουμε τα δωρεάν τεστ για το ευρύ κοινό», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ευχήθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ ταχεία ανάρρωση από την Covid-19, υπογραμμίζοντας ότι η μόλυνσή της αποτελεί «υπενθύμιση πως ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί».

Διαβάστε ακόμη:

Πάτρα: Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας – Εισέπνευσε τοξικό αέριο

Ο τουρισμός «φουλάρει» για νέο ρεκόρ – Έως +30% οι προκρατήσεις, ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί

JP Morgan: Σημαντικός κίνδυνος για τις αγορές οι 9 συνεχόμενες αυξήσεις επιτοκίων από Fed