Διεθνή

Delta AirLines: Τι προβλέπει για το μέλλον των επαγγελματικών ταξιδιών μετά την Όμικρον

  • newsroom


Η αεροπορική εταιρεία εκτιμά πως τα κέρδη της θα αγγίξουν τα 400 εκατομμύρια δολάρια εντός του 2022

Παρά το γεγονός πως η μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζει να δημιουργεί αρκετά προβλήματα και κυρίως, ανασφάλεια στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας, η Delta AirLines παραμένει αισιόδοξη.

Η αμερικανική εταιρεία γνωρίζει ήδη, πως πιθανότατα να υπάρξουν σημαντικές μειώσεις στα έσοδα της κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2022, ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Εντ Μπαστιάν, η Delta AirLines «θα πετύχει σημαντικά κέρδη σε ολόκληρο το 2022 καθώς η ανάκαμψη συνεχίζεται και επιταχύνεται ιδίως, την άνοιξη και το καλοκαίρι». 

Υπογραμμίζεται μάλιστα, πως για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους η εταιρεία προβλέπει κέρδη τα οποία θα αγγίξουν τα 400 εκατομμύρια δολάρια. «Η Delta θα είναι η μόνη μεγάλη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ που θα πετύχει ένα κερδοφόρο δεύτερο εξάμηνο» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Μπαστιάν σύμφωνα με το CNBC. Προς το παρόν, περισσότεροι από 8.000 εργαζόμενοι της αεροπορική εταιρείας νοσούν εξαιτίας της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον.

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς άλλων μεγάλων παικτών του συγκεκριμένου κλάδου, η Delta δεν προβλέπει τον «θάνατο των επαγγελματικών ταξιδιών». Αναμένει, μάλιστα, ότι από την άνοιξη και το καλοκαίρι, η ζήτηση για επαγγελματικά ταξίδια θα εκτοξευτεί «καθώς οι άνθρωποι θα επιστρέψουν σταδιακά στην κανονική ρουτίνα και στο εξής θα αισθάνονται ασφαλείς ταξιδεύοντας».

Σύμφωνα μάλιστα, με έρευνα που διεξήγαγε το Δεκέμβριο η εταιρεία, το ποσοστό των πελατών που πίστευαν ότι θα ταξίδευαν το ίδιο ή περισσότερο, κατά το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, μειώθηκε ελαφρά, ενώ το 80% των ερωτηθέντων στην εταιρική ταξιδιωτική έρευνα υποστήριξαν πως θα ταξίδευαν το ίδιο ή περισσότερο το πρώτο τρίμηνο του 2022 συγκριτικά με το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Delta σημείωσε αύξηση στα επαγγελματικά ταξίδια το τέταρτο τρίμηνο του 2021, όχι μόνο για τις μεγαλύτερες εταιρείες αλλά και για τις μικρές επιχειρήσεις. Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει μάλιστα, να επικεντρωθεί περισσότερο στην κατηγορία των επαγγελματικών ταξιδιών σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Γκλεν Χάουενσταιν, ο οποίος αποκάλυψε πως η Delta έχει «μεγάλα σχέδια για τον κλάδο των ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων».

Το νέο προϊόν, Delta Premium Select, θα είναι πανταχού παρόν στη διατλαντική αγορά και έχει σχεδιαστεί τόσο για ταξιδιώτες αναψυχής ανώτερης κατηγορίας όσο και για πελάτες της οι οποίοι ταξιδεύουν συχνά ένεκα επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Διαβάστε ακόμη:

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το «άγνωστο» δεύτερο χρυσό διαζύγιο και η έπαυλη που χάρισε για τα weekends των παιδιών του (pics)

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι πότε θα μείνει ανοιχτή για νέες αιτήσεις η πλατφόρμα «myΘΕΡΜΑΝΣΗ» (vid)

ΔΕΔΔΗΕ: Μοντέλο αποζημιώσεων και για τον διαχειριστή μελετά η ΡΑΕ