Επιχειρήσεις

Virgin Australia: Για ποιο λόγο μειώνει κατά 25% το επιβατικό κοινό στις πτήσεις

  • newsroom


Η αεροπορική εταιρεία, η οποία ανταγωνίζεται την Qantas Airways, δήλωσε ότι θα μειώσει ορισμένες συχνότητες πτήσεων και θα αναστείλει προσωρινά 10 δρομολόγια

Η Virgin Australia δήλωσε ότι θα μειώσει τη χωρητικότητα σε όλο το δίκτυό της κατά περίπου 25% για το υπόλοιπο του Ιανουαρίου και για τον Φεβρουάριο, λόγω της μειωμένης ζήτησης ταξιδιών και του προσωπικού που απαιτείται να απομονωθεί, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 στην Αυστραλία.

Η Αυστραλία ξεπέρασε τη Δευτέρα το 1 εκατομμύριο κρούσματα COVID-19, με περισσότερα από τα μισά από αυτά να έχουν καταγραφεί την τελευταία εβδομάδα, καθώς η παραλλαγή Omicron επικράτησε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ανεβάζοντας τον αριθμό των νοσηλειών και επιβαρύνοντας τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Virgin Australia Jayne Hrdlicka δήλωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 επηρέασε την εμπιστοσύνη των πελατών.

“Η Virgin Australia παραμένει επικεντρωμένη στην ανάπτυξη του δικτύου της και της εμβέλειας των καταναλωτών και θα επαναλάβει τις υπηρεσίες μόλις βελτιωθεί η ταξιδιωτική ζήτηση”, ανέφερε σε δήλωσή της.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε τον Νοέμβριο ότι θα προσθέσει επτά ακόμη αεροπλάνα Boeing 737 στον στόλο της, αποκαθιστώντας τον σχεδόν στα προ της πανδημίας επίπεδα, για να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου της απόκτησης μεριδίου ενός τρίτου της εγχώριας ταξιδιωτικής αγοράς της Αυστραλίας.

Διαβάστε ακόμη:

Μαρινάκης: Έδωσε παραγγελία για τη ναυπήγηση τριών ακόμη container ships αξίας 96 εκατ. δολαρίων

Άλμα για την κινεζική Shimao – Πουλά όλα τα projects ακινήτων

Έρευνα – Ακίνητα: Σε ποιες περιοχές της Αττικής η μετάλλαξη Όμικρον ρίχνει τις τιμές