Διεθνή

Domino’s Pizza: Χάνει τα κέρδη των lockdowns – Αποτελέσματα χαμηλότερα των εκτιμήσεων

  • newsroom


Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 151,9 εκατ. δολάρια ή 3,85 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 129,3 εκατ. δολάρια ή 3,12 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο

Έσοδα τριμήνου χαμηλότερα των εκτιμήσεων ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη, η Domino’s Pizza, καθώς η αλυσίδα πίτσας αντιμετώπισε έντονο ανταγωνισμό από τους ανταγωνιστές της στο γρήγορο φαγητό αλλά και τα εστιατόρια που επανεκκίνησαν τη λειτουργία τους μετά τη χαλάρωση των μέτρων λόγω της πανδημίας COVID-19.

Κατά 4,9% υποχωρεί η μετοχή της στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Οι αναλυτές έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα των αλυσίδων πίτσας, συμπεριλαμβανομένων των Domino’s, να διατηρήσουν τα αυξημένα επίπεδα πωλήσεων που κατέγραψαν εν μέσω lockdowns σε έναν μετα-πανδημικό κόσμο, καθώς εμφανίζονται όλο και περισσότεροι ανταγωνιστές.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 151,9 εκατ. δολάρια ή 3,85 δολάρια ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 129,3 εκατ. δολάρια ή 3,12 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 3,46 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 3,89 δολάρια.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 1,357 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα 1,150 δισ. δολάρια και χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 1,386 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία ενέκρινε επίσης ένα πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών 1 δισ. δολαρίων που θα αντικαταστήσει το προηγούμενο πρόγραμμμα.

Διαβάστε ακόμα

Η «λούφα» της Folli Follie στη Βουλή, η βουλγαρική επέλαση στα γηροκομεία και τα σκαρπίνια του Στρατού

Τζένιφερ Γκέιτς: Η 24χρονη κόρη του Μπιλ Γκέιτς, η αγάπη της για τα άλογα και η περιουσία των $108 δισ.

Το κάστρο των ονείρων του αξίας $64 εκατ. έχτισε Άγγλος δισεκατομμυριούχος – Γιατί του λένε να το κατεδαφίσει