Διεθνή

Έλον Μασκ: Παραδέχθηκε πως… κάτι δεν πάει καλά με τα αυτοκίνητα στην εταιρεία του

  • newsroom


Στον απόηχο της έντονης αμφισβήτησης των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης της Tesla

Στο επίκεντρο έντονης κριτικής έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα το σύστημα Autopilot της Tesla, όπως και το προηγμένο λογισμικό πλήρους αυτόνομης οδήγησης (FSD).

Πρόσφατα, μάλιστα, η αμερικανική εταιρεία μπήκε στο μικροσκόπιο της Εθνικής Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας των Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ (NHTSA) εξαιτίας κάποιων περιστατικών όπου τα Tesla συγκρούστηκαν με οχήματα άμεσης δράσης, ενόσω ήταν ενεργοποιημένο το Autopilot.

Τα παραπάνω συμβάντα έχουν φέρει σε αμηχανία πολλούς κατόχους μοντέλων της μάρκας, οι οποίοι έχουν επιλέξει οι οποίοι έχουν επιλέξει το προαιρετικό σύστημα FSD, το οποίο κοστίζει 10.000 δολάρια.

Τους τελευταίους μήνες «τρέχει» σε beta μορφή το λογισμικό Full Self Driving Beta 9.2 που σύμφωνα με τη μάρκα είναι πολύ ανώτερο από την έκδοση 8, δεδομένου ότι λαμβάνει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα αποφάσεις, όπως –επί παραδείγματι – στις αλλαγές λωρίδας.

Οι επιδόσεις, ωστόσο, του συστήματος FSD Beta 9.2 τυγχάνουν έντονης αμφισβήτησης, με πολλούς να επισημαίνουν πως εγείρονται θέματα ασφάλειας.

Σε… παραδοχή ήττας προχώρησε και ο κραταιός άνδρας της Tesla, Ελον Μασκ.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto