Μπερδέματα με το δικαστικό σώμα της Βραζιλίας, έχει ο Ελον Μασκ.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας, ονόματι, Alexandre de Moraes, διέταξε την X να μπλοκάρει συγκεκριμένους λογαριασμούς στην πλατφόρμα της.

Αν η X δε συμμορφωθεί, απειλείται με πρόστιμο 18.260 ευρώ ημερησίως.

Αντιδρώντας στο παραπάνω, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είπε το Σαββατοκύριακο ότι θα αψηφούσε τις εντολές του δικαστηρίου να περιορίσει ή να αναστείλει ορισμένους δημοφιλείς λογαριασμούς στην πλατφόρμα του.

Αναλυτικότερα ο Μασκ έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) το Σάββατο: «Αίρουμε όλους τους περιορισμούς. Αυτός ο δικαστής επέβαλε τεράστια πρόστιμα, απείλησε να συλλάβει τους υπαλλήλους μας και να διακόψει την πρόσβαση στη Βραζιλία. Ως αποτέλεσμα, πιθανότατα θα χάσουμε όλα τα έσοδα στη Βραζιλία και θα πρέπει να κλείσουμε το γραφείο μας εκεί. Αλλά οι αρχές έχουν μεγαλύτερη σημασία από το κέρδος».

Μέχρι την Κυριακή, ο Μασκ προκαλούσε περαιτέρω το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας ζητώντας την παραίτηση ή την παραπομπή του δικαστή Moraes, κατηγορώντας τον ότι παραβίασε το νόμο στη Βραζιλία.

Την Κυριακή, απείλησε επίσης να δημοσιεύσει πληροφορίες από το εσωτερικό του X που θα «αποδεικνύουν» ότι ο ανώτατος δικαστής είναι προδότης της χώρας του.

«Σύντομα, θα δημοσιεύσουμε όλα όσα ζητά [Alexandre de Moraes] και πώς αυτά τα αιτήματα παραβιάζουν τη βραζιλιάνικη νομοθεσία. Αυτός ο δικαστής έχει προδώσει ευθαρσώς και επανειλημμένα το σύνταγμα και τον λαό της Βραζιλίας. Θα πρέπει να παραιτηθεί ή να κατηγορηθεί. Ντροπή [Alexandre de Moraes], ντροπή», έγραψε.

Αυτό το γεγονός οδήγησε τον Moraes, να ξεκινήσει έρευνα για πιθανή παρεμπόδιση της δικαιοσύνης από τον Μασκ.

Παράλληλα διέταξε τη συμπερίληψη του Μασκ σε μια ευρύτερη έρευνα για τις λεγόμενες «ψηφιακές πολιτοφυλακές», όρος που χρησιμοποιείται σε άτομα που κατηγορούνται ότι παραπληροφορούν στο διαδίκτυο για να επιτεθούν σε δημοκρατικούς θεσμούς στη Βραζιλία.

Διαβάστε ακόμη 

Πώς τα σοκ της αγοράς αυξάνουν τις τιμές στο πετρέλαιο (γράφημα)

Ντίμον (JPMorgan): Καμπανάκι για ανθεκτικό πληθωρισμό και διατήρηση των επιτοκίων ψηλά (tweets)

Αστέρας Βουλιαγμένης: Νέο ρεκόρ επιδόσεων με τζίρο 295,4 εκατ. ευρώ το 2023 (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ