Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δεν έλαβε μισθό από την εταιρεία του το 2020.

Ο μισθός του, μάλιστα, για το 2020 ήταν μηδενικός, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας. Ο μισθός του το 2019 ήταν $ 23,760, ενώ το 2018, ήταν $ 56.380.

Ωστόσο, ο CEO της Tesla μπορεί να μην λαμβάνει μισθό, αλλά λαμβάνει δικαιώματα προαίρεσης μετοχών δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό τουλάχιστον προβλέπει η «σύμβαση εργασίας» του, η οποία υπεγράφη το 2018 και έγινε δεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τα stock options αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 22 δισ. δολάρια.

Η Tesla είχε αναφέρει τι θα έπρεπε να λαμβάνει ο Μασκ ως εργαζόμενος, αν αμειβόταν με τον κατώτατο μισθό της πολιτείας της Καλιφόρνιας.

«Ωστόσο, ποτέ δεν αποδέχθηκε τον μισθό του» αναφέρει η εταιρεία, προσθέτοντας ότι «ξεκινώντας από τον Μάιο του 2019 κατόπιν αιτήματος του κ. Μασκ, εξαλείψαμε εντελώς την απόκτηση και τον υπολογισμό αυτού του βασικού μισθού».

Το μερίδιο του Μασκ στην Tesla διαμορφώνεται στα 171,3 δισεκατομμύρια δολάρια, υπολογίζοντας τόσο τις μετοχές όσο και τα δικαιώματα προαίρεσης.

Όπως επισημαίνει το business insider, η πρακτική του να μην παίρνει μισθούς σε μετρητά τον ώθησε να δανειστεί επίσης σημαντικά. Η Tesla αναφέρει ότι 88 εκατομμύρια μετοχές του Μασκ στην Tesla έχουν δεσμευτεί ως εγγύηση «για να εξασφαλίσουν ορισμένα προσωπικά χρέη».

Αν και το συνολικό ποσό του δανεισμού του Μασκ δεν είναι γνωστό, αυτά τα 88 εκατομμύρια μετοχές αξίζουν σήμερα 63 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός των μετοχών που δεσμεύτηκαν ως εγγύηση μειώθηκε κατά 4 εκατομμύρια σύμφωνα με παλαιότερα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα:

Αλλάζουν όλα σε σύστημα κατάρτισης και επίδομα ανεργίας

Φορολοταρία: Αυτά είναι τα κίνητρα για πληρωμές με κάρτα – Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο

Κορωνοϊός: Ποια είναι τα βασικά στοιχεία της μετάλλαξης Δέλτα