Διεθνή

Ερντογάν στο CBS: Η Τουρκία θα αγοράσει και δεύτερη παρτίδα S-400

  • newsroom


Η αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων από την Τουρκία πυροδότησε τις αμερικανικές κυρώσεις και έκανε βαθύτερη τη ρήξη με την Ουάσινγκτον

Τη διαβεβαίωση ότι η Τουρκία σκοπεύει να αγοράσει μια δεύτερη παρτίδα S-400 έδωσε ξανά ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στο ποια αμυντικά συστήματα θα αγοράσει η Τουρκία, επισημαίνοντας ότι η χώρα είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ.

Η Ουάσινγκτον έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι μια δεύτερη παρτίδα των S-400 θα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει νέες αμερικανικές κυρώσεις.

Η αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων από την Τουρκία πυροδότησε τις αμερικανικές κυρώσεις και έκανε βαθύτερη τη ρήξη με την Ουάσινγκτον.

Στη συνέντευξη, η οποία προβλήθηκε στην εκπομπή «Face the Nation» με τη Μάργκαρετ Μπρέναν, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι ο Τζο Μπάιντεν ουδέποτε στις συναντήσεις τους έγειρε ζητήματα με το ιστορικό της Τουρκίας στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει πει επανειλημμένως ότι η προώθηση της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σε όλο τον κόσμο αποτελεί το κέντρο της εξωτερικής του πολιτικής.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανικές εκλογές: Τα exit polls έδειξαν ισοπαλία

Uber: Ξεκινά τις πληρωμές αναδρομικών σε εργαζομένους μετά από δικαστική απόφαση-ορόσημο

Συντάξεις Οκτωβρίου και επιδόματα: Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν αυτήν την εβδομάδα