Δύο εκατομμύρια κέρματα των 2 ευρώ, η όψη των οποίων είναι αφιερωμένη στην Ουκρανία και τον αγώνα της κατά της ρωσικής εισβολής, τέθηκαν σήμερα σε κυκλοφορία στην Εσθονία.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, από την πώληση συλλεκτικών εκδόσεων θα συγκεντρωθούν κεφάλαια για την ενίσχυση της σπαρασσόμενης από τον πόλεμο χώρας.

«Το κέρμα των 2 ευρώ που είναι αφιερωμένο στην Ουκρανία ξεκίνησε από σήμερα να φτάνει σε πολίτες σε όλη την Εσθονία και άλλες χώρες της Ευρώπης», δήλωσε ο διοικητής της εσθονικής κεντρικής τράπεζας, Μάντις Μίλερ.

Το κέρμα φιλοτέχνησε η Ντάρια Τίτοβα, πρόσφυγας από την Ουκρανία που συνεχίζει τις σπουδές της στην Εσθονία. Απεικονίζει μια γυναίκα που κρατά ένα πουλί δίπλα σε ένα στάχυ και αναγράφεται το σύνθημα «Δόξα στην Ουκρανία».

Τον περασμένο Ιούλιο η κεντρική τράπεζα της Εσθονίας είχε εκδώσει συλλεκτικές σειρές νομισμάτων αφιερωμένων στην Ουκρανία, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν σε τέτοια κλίμακα.

Από την πώληση συλλεκτικών νομισμάτων φέτος το καλοκαίρι, διατέθηκαν ήδη περίπου 350.000 ευρώ στην ουκρανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Εσθονίας.

Διαβάστε ακόμη

Έρχεται νέος γύρος ανακατατάξεων στον κλάδο των κατασκευών

BMW: «Κρατήστε τα παλιά σας αυτοκίνητα» (tweets)

Κίνα: Ξυπνούν μνήμες Τιεν Αν Μεν – Τανκ στους δρόμους (vids)