Η 26χρονη Λόις Τσίτικς ήταν ενθουσιασμένη που μετακινούνταν από το Λονδίνο στην Αυστραλία και κοιμήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της 20ωρης πτήσης στις 31 Δεκεμβρίου.

Δύο ημέρες μετά την άφιξή της η αριστερή γάμπα της πρήστηκε. «Ένιωθα το ένα μου πόδι πιο ζεστό από το άλλο και με ενοχλούσε τόσο πολύ που δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ένιωθα σα να τραβήχτηκε ένας μυς», δήλωσε στο FEMAIL.

Τελικά η ενόχληση αυτή ήταν ένας επικίνδυνος όγκος 4 εκατοστών από πηχτό αίμα που προκαλούσε ερεθισμό.

Ο όγκος δημιουργήθηκε επειδή η Λόις δεν φορούσε κάλτσες συμπίεσης και δεν κινούνταν αρκετά κατά τη διάρκεια μιας πτήσης μεγάλων αποστάσεων προς την Αυστραλία.

Αυτοί οι όγκοι πηχτού αίματος δεν είναι πάντα ορατοί, γι’ αυτό είναι είναι πολλή σημαντική η επίσκεψη σε γιατρό εάν τα συμπτώματα επιμένουν. Οι θρόμβοι αίματος συμβαίνουν πολύ συχνά μετά από πτήσεις λόγω των μεγάλων περιόδων ακινησίας και της μειωμένης πίεσης του αέρα.

«Το μετανιώνω τόσο πολύ», είπε η Λόις, της οποίας ο πατέρας της είχε δώσει κάλτσες συμπίεσης και την είχε προειδοποιήσει. Παρ’ όλα αυτά, εκείνη δεν άκουσε τη συμβουλή του.

Καθώς είναι νέα και υγιής, οι γιατροί της είπαν να περιμένει να διαλυθεί από μόνος του ο θρόμβος. Ωστόσο, θα χρειαστεί εξετάσεις κατά τους επόμενους δύο μήνες.

«Μετά από μια εξέταση αίματος και έναν υπέρηχο στο νοσοκομείο, είπαν ότι πρόκειται για βαθιά θρόμβωση και θα πρέπει να είμαι προσεκτική για τους επόμενους τρεις με έξι μήνες. Θα πρέπει να προσέχω στο μέλλον και να φοράω κάλτσες συμπίεσης», είπε.

«Αν η φλεβοθρόμβωση δεν υποχωρήσει ή μετακινηθεί θα χρειαστεί να πάρω αντιπηκτικά για διάστημα έως και ενός έτους», πρόσθεσε.

«Ανησυχώ για το ποια μπορεί να είναι η εξέλιξη. Αισθάνομαι ανόητη, καθώς σηκώθηκα μόνο μία φορά στο τέλος της πτήσης για να πάω στην τουαλέτα – κατά τα άλλα κοιμόμουν όλη την ώρα. Θα έπρεπε να είχα σηκωθεί λίγες ακόμα φορές», είπε η Λόις.

Συμπτώματα και θεραπεία για θρόμβους αίματος:

Ο θρόμβος αίματος είναι μια μάζα αίματος που έχει μετατραπεί από υγρό σε ημιστερεό.

Ένας θρόμβος αίματος στο σώμα μπορεί να έχει συμπτώματα όπως: πρήξιμο, πόνο, ευαισθησία, αίσθηση ζέστης, κοκκινωπό χρώμα στο δέρμα. Οι θρόμβοι στην καρδιά μπορούν να διακόψουν τη ροή του αίματος και να οδηγήσουν σε καρδιακή προσβολή.

Η θεραπεία ενός θρόμβου αίματος εξαρτάται από το πού βρίσκεται.

Μια θεραπεία για τους θρόμβους αίματος είναι τα αντιπηκτικά φάρμακα (φάρμακα για την αραίωση του αίματος). Αυτά τα φάρμακα σταματούν τους θρόμβους αίματος από το να μεγαλώνουν και εμποδίζουν το σχηματισμό νέων θρόμβων.

Για να προειδοποιήσει τους άλλους, η Λόις μοιράστηκε την εμπειρία της σε ένα βίντεο στο TikTok που έχει γίνει viral και περιέγραψε τα συμπτώματά της.

Δέχτηκε πολλά σχόλια, πολλά από τα οποία ήταν για την καλή της ανάρρωση, και άλλα που περιέγραφαν περιπτώσεις ανθρώπων που έπαθαν το ίδιο πράγμα, καθώς έκαναν τα ίδια λάθη με εκείνη.

Διαβάστε ακόμη

ΔΑΑ: Με εντυπωσιακή υπερκάλυψη η δημόσια προσφορά – Σε ποια τιμή κλείδωσε η μετοχή

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Συμφωνία – σταθμός για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού – Δύο δισ. για το μεταναστευτικό

Μείωση ΕΝΦΙΑ στα ασφαλισμένα ακίνητα: Ανοίγει την Παρασκευή 2/2 η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ