Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για το ελληνικό και το διεθνές βιβλίο της Δημόσιας Προσφοράς για την εισαγωγή των μετοχών της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» (ΔΑΑ) – Ελευθέριος Βενιζέλος στο Χρηματιστήριο.

Όπως ανέφερε το newmoney, καταγράφεται εντυπωσιακή υπερκάλυψη, κατά 15-16 φορές για το ελληνικό σκέλος της έκδοσης, ενώ στο εξωτερικό πάνω από 12 φορές, σύμφωνα με πληροφορίες.

Συγκεκριμένα οι προσφορές έφτασαν τα 8 δισ. ευρώ και η τιμή διάθεσης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 8,2 ευρώ, δηλαδή στο άνω εύρος που έχει δοθεί. Με βάση αυτό, το equity value διαμορφώνεται σε 2,46 δισ. ευρώ και το enterprise value στα 3,3 δισ. ευρώ.

Η δημόσια προσφορά των 90 εκατ. μετοχών αναμένεται να οδηγήσει σε άντληση τουλάχιστον 738 εκατ. ευρώ.

Η δημόσια προσφορά ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αύριο Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί ο καθορισμός της τιμής διάθεσης και την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των κοινών μετοχών στην κύρια αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Συμφωνία – σταθμός για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού – Δύο δισ. για το μεταναστευτικό (πίνακες)

Η Emirates συμμετέχει στην πρωτοβουλία «The Solent Cluster» του Ηνωμένου Βασιλείου 

Adidas: Ισχυρή πτώση 9% στο ταμπλό της Φρανκφούρτης – Το συναλλαγματικό πλήγμα και οι αδύναμες προβλέψεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ