Η μητρική εταιρεία του Facebook αλλάζει ονομασία. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ επιβεβαίωσε πως στο εξής ο τεχνολογικός κολοσσός θα αποκαλείται … Meta. Η απόφαση αυτή φανερώνει την ολοένα και αυξανόμενη εστίαση της εταιρείας στην ανοικοδόμηση ενός εικονικού κόσμου, γνωστού ως metaverse. ;H μήπως όχι;

Ορισμένοι υποστηρίζουν πως ο Ζούκερμπεργκ με τον τρόπο αυτό, προσπαθεί να αλλάξει το δυσμενές κλίμα που έχει δημιουργηθεί έπειτα από το σκάνδαλο με τα «Facebook Papers». Πράγματι, το rebranding έρχεται σε μια αρκετά δύσκολη στιγμή για τη δημοφιλή εταιρεία.

Το τελευταίο διάστημα, Ζούκερμπεργκ και Facebook βρέθηκαν στο στόχαστρο έπειτα τις αποκαλύψεις της Φράνσις Χάουγκεν, πρώην υπαλλήλου στην εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως η Φράνσις Χάουγκεν πρώην εργαζόμενη στον τεχνολογικό κολοσσό και μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, διέρρευσε εκατοντάδες εσωτερικά έγγραφα. Έφερε στην επιφάνεια μυστικά στοιχεία για την πολιτική της εταιρείας αναφορικά με ζητήματα όπως η παραπληροφόρηση και η ρητορική μίσους. Ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες πως η εταιρεία γνωρίζει ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της μπορούν δυνητικά να είναι επιβλαβή για τους πολίτες και εσκεμμένα επιλέγει να μην κάνει κάτι για αυτό.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το rebrand θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα για την εταιρεία. «Η δημόσια κριτική που ασκείται στο Facebook το τελευταίο διάστημα αμαυρώνει τη μάρκα, οι άνθρωποι που γνωρίζουν δεν θα ξεγελαστούν από την αλλαγή επωνυμίας» αναφέρει ο Μπρουκς Χόλτομ, καθηγητής διοίκησης επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Georgetown μιλώντας στο CNBC.

«Το Facebook διαθέτει μερικούς από τους κορυφαίους εργαζόμενους στον κόσμο. Οι ανταγωνιστές αναζητούν αυτό το ταλέντο» σημειώνει ο Χόλτομ. «Να είστε βέβαιοι ότι οι εταιρείες θα επικοινωνήσουν με τους εργαζόμενους του τεχνολογικού κολοσσού και θα προσπαθήσουν να τους πείσουν να εγκαταλείψουν την εταιρεία. Το Facebook θα μπορούσε να χάσει αρκετούς από τους εργαζομένους του» καταλήγει.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ισραηλινοί αναζητούν ευκαιρίες σε ελληνικά ακίνητα (pics)

Diana Wilhelmsen Management: H εταιρεία διαχείρισης πλοίων που μετέφερε την έδρα της στην Ελλάδα

Ελάχιστος εταιρικός φόρος: Ευρεία στήριξη από τις χώρες της G20