Υπό ισχυρή πίεση βρίσκονται και σήμερα Παρασκευή 17/3 οι μετοχές της First Republic Bank παρά το γεγονός ότι η τράπεζα έλαβε ισχυρή ένεση ρευστότητας από 11 μεγάλες αμερικανικές τράπεζες.

Όπως μεταδίδει το CNBC, από την αρχή της συνεδρίασης η μετοχή της σημείωνε πτώση περίπου 24%, είχε δηλαδή τη χειρότερη επίδοση στον δείκτη περιφερειακών τραπεζών ο οποίος υποχωρεί κατά 5,71%. Παράλληλα η πτώση της First Republic συμπαρασύρει και τις άλλες τράπεζες του δείκτη με την PacWest και την Western Alliance να σημειώνουν απώλειες κατά περισσότερο από 13% η καθεμία, ενώ η KeyCorp διολίσθαίνει κατά 8%. Αυτήν την ώρα η μετοχή της First Republic βρίσκεται στο -26,6%.

Οι σημερινές απώλειες καταγράφονται παρά τη συμφωνία και δέσμευση 11 άλλων τραπεζών να καταθέσουν 30 δισ. δολάρια στην First Republic ως ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία.

«Αυτή η ενέργεια των μεγαλύτερων τραπεζών της Αμερικής αντανακλά την εμπιστοσύνη τους στην First Republic και στις τράπεζες όλων των μεγεθών και καταδεικνύει τη συνολική δέσμευσή τους να βοηθήσουν τις τράπεζες να εξυπηρετήσουν τους πελάτες και τις κοινότητές τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα, στην οποία περιλαμβάνονται η Goldman Sachs, η Morgan Stanley και η Citigroup.
Ωστόσο φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες ότι η ένεση ρευστότητας μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι αρκετή για τη βιωσιμότητα της τράπεζας.

Η Atlantic Equities υποβάθμισε την προοπτική της First Republic σε «ουδέτερη», σημειώνοντας ότι η τράπεζα μπορεί να χρειαστεί επιπλέον 5 δισ. δολάρια σε κεφάλαια.

«Η διοίκηση διερευνά διάφορες στρατηγικές επιλογές που μπορεί να περιλαμβάνουν πλήρη πώληση ή εκποιήσεις τμημάτων του δανειακού χαρτοφυλακίου. Οι περιορισμένες πληροφορίες που παρέχονται υποδηλώνουν ότι ο ισολογισμός έχει αυξηθεί σημαντικά, γεγονός που μπορεί κάλλιστα να καταστήσει αναγκαία μια αύξηση κεφαλαίου», έγραψε ο αναλυτής John Heagerty.

Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές της Wedbush έθεσαν τιμή-στόχο 5 δολάρια για την First Republic, λέγοντας ότι μια εξαγορά θα μπορούσε να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας των μετοχών της.

Διαβάστε ακόμη

Oι τράπεζες διασώζονται αλλά οι επενδυτές ανησυχούν για την επόμενη μέρα

Goldman Sachs: Τι προβλέπει τώρα για την πορεία των αγορών – Πώς επιδρά η τραπεζική κρίση

Credit Suisse: Βρήκε χρήματα και τώρα πρέπει να «βρει» και πελάτες