Μέχρι πρότινος, οι λίστες του περιοδικού Forbes, 30 Under 30, έπλεκαν το εγκώμιο σε νέους επιχειρηματίες που ξεχώριζαν σε διάφορους τομείς. Ωστόσο, αυτή τη φορά το Forbes ανακοίνωσε τη «λίστα της ντροπής», δημοσιεύοντας τα 10 πρόσωπα για τα οποία στην πραγματικότητα, έχει μετανιώσει που συμπεριλήφθηκαν στη πολυσυζητημένη λίστα του.

Ένα από τα πρώτα ονόματα που θα συναντήσει κανείς σε αυτή την πρωτότυπη λίστα, είναι ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, ο συνιδρυτής της FTX ο οποίος βρέθηκε στη λίστα 30 Under 30, το 2021.

Το Forbes είχε υπολογίσει την καθαρή περιουσία του τότε 29χρονου σε περισσότερα από 26 δισεκατομμύρια δολάρια – μόνο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είχε καταφέρει να βγάλει τόσα χρήματα σε τόσο μικρή ηλικία. Ωστόσο, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, κρίθηκε ένοχος με επτά κατηγορίες απάτης και συνωμοσίας.

Η πρώην συνδιευθύνουσα σύμβουλος της Alameda, Κάρολαιν Έλισον, κατέθεσε εναντίον του, αφού δήλωσε ένοχη για επτά αδικήματα. Ήταν στην οικονομική τάξη του Forbes το 2022 – και βρίσκεται επίσης στην ντροπιαστική λίστα.

Ο Μάρτιν Σκρέλι, γνωστός και ως «pharma bro», εμφανίστηκε στη λίστα, 30 Under 30, το 2013. Σήμερα, δέκα χρόνια αργότερα, βρίσκεται και πάλι σε λίστα του Forbes, αυτή τη φορά ωστόσο, στο Hall of Shame. Έγινε διάσημος αφού αποφάσισε να αυξήσει την τιμή ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία παρασιτικών λοιμώξεων από 17,50 δολάρια σε 750 δολάρια.

Σύμφωνα με το BusinessInsider, σε αντίστοιχη λίστα του 2019, βρισκόταν και πάλι, η Τσάρλι Τζάβις, η οποία ίδρυσε μια startup με την ονομασία «Frank» που, όπως ισχυριζόταν βοηθούσε τους φοιτητές να λάβουν οικονομική βοήθεια. Πουλήθηκε στην JP Morgan Chase για 175 εκατομμύρια δολάρια το 2021, αφού η Frank ισχυρίστηκε ότι διέθετε 4,25 εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με αγωγή που κατέθεσε η τράπεζα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η Τζάβις εξαπάτησε την JP Morgan, επειδή η Frank είχε στην πραγματικότητα περίπου μόλις, 250.000 χρήστες.

Άλλα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του Forbes «Hall of Shame», είναι ο Νέιτ Πολ, ο Λούκας Ντούπλαν και ο Κόντι Γουίλσον, όλοι κατηγορούνται για απάτη, συνωμοσία ή άλλες αμφισβητούμενες ενέργειες.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: «Πόλεμος» πράσινων τιμολογίων και παρέμβαση της ΡΑΑΕΥ – Ικανοποίηση ΥΠΕΝ από το τιμολόγιο της ΔΕΗ

Ο Ερντογάν, το νέο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ, το placement της Τρ. Πειραιώς, ο θαρραλέος Ινδός επενδυτής και η τελευταία ευκαιρία για το Grant Resort

Στα 121 ευρώ η μέση online τιμή στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Δεκέμβριο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ