Φθηνότερη σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, ακριβότερη όμως σε σύγκριση με τον περυσινό Δεκέμβριο είναι η Αθήνα για διαμονή τον τελευταίο μήνα του χρόνου.

Πάντως η ελληνική πρωτεύουσα, με την τιμή στα 121 ευρώ κατά μέσο όρο στα ξενοδοχεία της αυτή την περίοδο της χαμηλής -παραδοσιακά για την Ελλάδα- χειμερινής σεζόν συγκαταλέγεται στις φθηνότερες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις για σύντομες αποδράσεις. Mε βάση τα στοιχεία για τις μέσες on line ξενοδοχειακές τιμές που συγκεντρώνει η γνωστή μηχανή αναζήτησης trivago για κορυφαίους αστικούς προορισμούς διεθνώς το Λονδίνο είναι για το μήνα Δεκέμβριο η ακριβότερη από τις δημοφιλείς ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τη μέση on line τιμή στα 281 ευρώ, αμετάβλητη σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2022. Αντίστοιχα ακριβή είναι και η Ζυρίχη στην Ελβετία με τη μέση τιμή on line να φτάνει τα 280 ευρώ.

Ειδικότερα όσον αφορά την Αθήνα, φέτος η αύξηση στις on line τιμές των ξενοδοχείων είναι στο +7% σε σχέση με τα 113 ευρώ του 2022, έχοντας σημειώσει πτώση κατά 6% έναντι του αμέσως προηγούμενου μήνα, το Νοέμβριο. Η ακριβότερη τιμή, με βάση τα στοιχεία της γνωστής μηχανής αναζήτησης για την ελληνική πρωτεύουσα φέτος σημειώθηκε το Σεπτέμβριο όταν το αντίστοιχο νούμερο ήταν στα 193 ευρώ.

Στους υπόλοιπους δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς, στο Παρίσι, η μέση τιμή on line στο Παρίσι είναι στα 232 ευρώ, μειωμένη κατά 5,3% σε σχέση με τον περυσινό Δεκέμβριο, ενώ σημαντική αύξηση, πάνω από 10% καταγράφει μέσα σε ένα χρόνο η μέση τιμή στη Μαδρίτη, που διαμορφώνεται αυτή την στιγμή στα 192 ευρώ. Διψήφιο ποσοστό αύξησης σημειώνουν οι τιμές και σε έναν ακόμη κορυφαίο ισπανικό προορισμό, τη Βαρκελώνη, με μία μέση τιμή στα ξενοδοχεία της για τον τελευταίο μήνα της χρονιάς στα 173 ευρώ, με αύξηση κατά 11,6%.
Σε έναν από τους δημοφιλέστερους χριστουγεννιάτικους προορισμούς για το ελληνικό κοινό, στη Βιέννη, η μέση on line ξενοδοχειακή τιμή διαμορφώνεται αυτή την περίοδο στα 200 ευρώ, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση κατά 21% έναντι του αμέσως προηγούμενου μήνα και κατά 5% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2022.

Στον αντίποδα, στους πιο φθηνούς προορισμούς φθηνότερα ακόμη και από την Αθήνα είναι για το Δεκέμβριο η Κωνσταντινούπολη με τιμή τώρα στα 108 ευρώ και πτώση κατά 13,6% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, όπως και στη Βαρσοβία με 107 ευρώ και αύξηση κατά 7% σε ετήσια βάση.

Διαβάστε ακόμη 

Νίκος Παπαθανάσης: Καλώ τον κ. Κασσελάκη να του εξηγήσω πώς κατανέμονται οι πόροι σε οικονομία και μικρομεσαίους

Ο Ερντογάν, το νέο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ, το placement της Τρ. Πειραιώς, ο θαρραλέος Ινδός επενδυτής και η τελευταία ευκαιρία για το Grant Resort

Γευστικές εμπειρίες: Οι 7 κορυφαίες υπαίθριες αγορές στον κόσμο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ