Εάν θέλετε να φάτε μία από τις καλύτερες πίτσες της Νέας Υόρκης, τότε θα πρέπει να κάνετε έγκαιρα την παραγγελία σας. Και όταν λέμε έγκαιρα, εννοούμε αρκετά έγκαιρα. Έως και 48 ώρες νωρίτερα. 

Κι αυτό, όχι γιατί υπάρχει μεγάλη αναμονή ή γιατί υπάρχει έλλειψη στα βασικά υλικά. Αλλά γιατί τόσο χρόνο χρειάζεται το ζυμάρι, ώστε να πάρει τη μορφή και την υφή που επιθυμεί ο Andrew Bellucci, ιδιοκτήτης της ομώνυμης πιτσαρίας, η οποία βρίσκεται στην 30η Λεωφόρο στην Αστόρια.  

Μία ακόμη θυσία που πρέπει να κάνετε, προκειμένου να δοκιμάσετε τη συγκεκριμένα πίτσα, είναι να την καταναλώσετε εντός του καταστήματος, καθώς «απαγορεύεται» αυστηρά το ντελίβερι και η κατ’ οίκον παράδοση». 

«Αυτή η πίτσα δεν θα δει ποτέ το εσωτερικό μέρος ενός κουτιού. Πιστέψτε με. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να την απολαύσετε σωστά» είχε γράψει ο Andrew Bellucci στις αρχές Μαΐου στο Instagram.  

«Αυτό που αγαπάω σ’ αυτή την πίτσα είναι ότι η ζύμη είναι τελείως διαφορετική από κάθε άλλη, όπως και ο τρόπος που μαγειρεύεται» σπεύδει να προσθέσει, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.  

Φυσικά, τα φρέσκα υλικά, τα οποία αγοράζει ο ίδιος το πρωί της ίδιας ημέρας, έρχονται να απογειώσουν τη γεύση και να αναβαθμίσουν τη γαστρονομική εμπειρία. 

Ο Bellucci θεωρείται αυτή τη στιγμή ένας από τους καλύτερους «πιτσαδόρους» της Νέας Υόρκης. Έχει συμμετάσχει, εξάλλου, και σε ειδικό ντοκιμαντέρ, με τον τίτλο «Untitled Pizza Movie», το οποίο έκανε πρεμιέρα το 2022 στο Sundance Film Festival και περιγράφει την ιστορία της αμερικανικής πίτσας.  

Με καταγωγή από την Ιταλία, έχει καταφέρει να προσδώσει ένα νεοϋρκέζικο στιλ στο παραδοσιακό σικελιάνικο έδεσμα.  

Η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι μία μεγάλη πίτσα, σχεδόν 50 εκατοστών, η οποία συνοδεύεται από ακριβώς 20 μύδια. Ούτε 19, ούτε 21. Η τιμή του πιάτου ανέρχεται στα 55 δολάρια, αρκετά υψηλότερη σε σχέση με το υπόλοιπο μενού.  

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται μαζική κατάρρευση των cryptos – Πόσα θα μείνουν από τα 19.000 tokens

Στρατηγική συμφωνία 40 εκατ. των Brown Hotels – Israir για αγορές και ανακαινίσεις ξενοδοχείων στην Ελλάδα

MAVA-Renault: Ο Σκλαβενίτης δίνει «δεύτερη ζωή» για ένα εμβληματικό ακίνητο (pics)