Διεθνή

Γκουτέρες (ΟΗΕ): Nα διπλασιαστεί η παραγωγή εμβολίων κατά της COVID-19 και να διανεμηθούν δικαιότερα

  • newsroom


Εντελώς απαράδεκτο οι αναπτυγμένες χώρες να εμβολιάζουν τον πληθυσμό τους και άλλες να μην έχουν ούτε μια δόση είπε ο γ.γ. του ΟΗΕ

Την ανάγκη να διπλασιαστεί η παραγωγή εμβολίων κατά της COVID-19 σε παγκόσμια κλίμακα ώστε να υπάρξει δικαιότερη κατανομή δόσεων στον αναπτυσσόμενο κόσμο, ο οποίος πλήττεται από νέα κύματα μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό διατύπωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο να ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο οι ανεπτυγμένες χώρες μπορούν να εμβολιάσουν το μεγαλύτερο μέρος των πληθυσμών τους ενώ πολλές αναπτυσσόμενες χώρες δεν διαθέτουν πρόσβαση ούτε σε μία δόση», τόνισε ο Γκουτέρες σε δηλώσεις του κατόπιν συνάντηση με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναφέρθηκε στους κινδύνους που εγείρουν τα παραλλαγμένα στελέχη του SARS-CoV-2, τονίζοντας πως ο ιός εξαπλώνεται «σαν πυρκαγιά» σε διάφορες περιοχές του αναπτυσσόμενου κόσμου.
«Είναι προς το συμφέρον όλων οι πάντες να εμβολιαστούν παντού. Πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε δύο πράγματα: να διπλασιαστεί η παγκόσμια δυνατότητα παραγωγής εμβολίων και ταυτόχρονα να υπάρξει δικαιότερη κατανομή των εμβολίων» υποστήριξε ο Γκουτέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Ανοίγει η αυλαία για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας

Εργασιακό Νομοσχέδιο: Όλες οι αλλαγές για τις γονικές άδειες

Προς εξωδικαστικό συμβιβασμό 2.000 αντιδικίες πολιτών με την εφορία