Στην αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed το 2024 προχώρησε η Goldman Sachs, η οποία σε έκθεσή της αναφέρει ότι πλέον αναμένει τέσσερις μειώσεις, από πέντε προηγουμένως, με την πρώτη από αυτές να πραγματοποιείται το καλοκαίρι.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι αναλυτές της Goldman Sachs βλέπουν φέτος τέσσερις μειώσεις κατά 25 μονάδες βάσης, καθώς οι αρμόδιοι φορείς για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής δεν δείχνουν να βιάζονται.

Την Πέμπτη ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Γουόλερ, δήλωσε ότι χρειάζεται να δει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για ακόμα μερικούς μήνες, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι η πορεία προς τη σταθεροποίηση των τιμών έχει ξεκινήσει. Υπογράμμισε δε ότι πάγια θέση της Fed είναι οι προσεκτικές κινήσεις, καθώς μια πρόωρη μείωση των επιτοκίων θα προκαλούσε εκτροχιασμό στη μέχρι τώρα προσπάθεια.

«Επειδή υπάρχουν μόνο δύο γύροι δεδομένων για τον πληθωρισμό και κάτι παραπάνω από δύο μήνες για τη συνεδρίαση του Μαΐου (της Fed), τα σχόλιά του μας υποδεικνύουν ότι μια μείωση των επιτοκίων τον Μάιο, την οποία αναμέναμε προηγουμένως, είναι απίθανη», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman Sachs σε σημείωμά τους, μετά τις δηλώσεις Γουόλερ.

Ακόμη, οι αναλυτές της Goldman Sachs προβλέπουν μειώσεις τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο, καθώς και άλλες τέσσερις το 2025.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πέμπτη εβδομάδα ανόδου, παρά την τριήμερη πτώση

Intralot: Στο 6% η τελική απόδοση των ομολογιών – Αντληση κεφαλαίων ύψους €130 εκατ.

EY – Επιχειρηματίας της χρονιάς 2023: Ποιοι διακρίθηκαν στις επιμέρους κατηγορίες του διαγωνισμού

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ