Διεθνή

Google Maps: Έρχονται αλλαγές για μειωμένες εκπομπές ρύπων

  • newsroom


Σύντομα οι χάρτες της Google δεν θα δείχνουν την πιο γρήγορη διαδρομή, αλλά εκείνη με το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα – Θα προσφέρονται εναλλακτικές διαδρομές;

Το Google Maps έχει φέρει την επανάσταση στον τομέα των μετακινήσεων, καθώς μας παρέχει καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο για το πώς θα φτάσουμε σε έναν άγνωστο προορισμό.

Ένα, μάλιστα, από τα μεγάλα προσόντα της εφαρμογής είναι πως μεριμνά για την εξοικονόμηση του χρόνου μας, δείχνοντας την ταχύτερη διαδρομή από ένα σημείο A μέχρι το Β. Για να το καταφέρει αυτό, αξιοποιεί δεδομένα –μεταξύ άλλων -για την κίνηση στον δρόμο, τα όρια ταχύτητας και τη χιλιομετρική απόσταση.

Από τη γρηγορότερη διαδρομή, στην πιο «πράσινη»

Σύντομα, ωστόσο, αυτό θα αλλάξει. Οι χάρτες της Google, αντί να δείχνουν την ταχύτερη διαδρομή, θα απεικονίζουν εκείνη που, εφόσον ακολουθηθεί, το όχημα θα καταναλώνει το λιγότερο καύσιμο (άρα και μειωμένες εκπομπές ρύπων). Το σκεπτικό είναι είναι ο μετριασμός της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλείται από τις μεταφορές, κάτι το οποίο, παραπλεύρως, θα ωφελήσει και τον οδηγό μέσω της εξοικονόμησης καυσίμου.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto