Διεθνή

Huawei: Ετοιμάζει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο

  • newsroom


Εκτός από την Apple και τη Sony, η Huawei εξελίσσει και αυτή το δικό της αυτοκίνητο, το οποίο θα είναι φυσικά ηλεκτρικό και έμπλεο τεχνολογίας

Οι εταιρείες τεχνολογίας που θέλουν να κατασκευάσουν αυτοκίνητο, έχει γίνει μοτίβο τα τελευταία χρόνια και η Huawei έρχεται να πάρει τη θέση της στην ιστορία.

Το αυτοκίνητο της Apple λέγεται ότι έχει προχωρήσει αρκετά και δεν αργεί η στιγμή των αποκαλύψεων, ενώ πρόσφατα είδαμε και το σχεδόν ολοκληρωμένο αντίστοιχο project από τη Sony. Όπως φαίνεται όμως, οι εταιρείες τεχνολογίας δεν έχουν αφήσει το θέμα «αυτοκίνητο» και έπονται κι άλλες που θα δείξουν τι μπορούν να κάνουν στον τομέα, μια και εν προκειμένω, τα αυτοκίνητα αυτά, είναι περισσότερο πλατφόρμες τεχνολογικής επίδειξης και λιγότερο (έως και καθόλου) χρηστικά αντικείμενα.

Η Huawei είναι η εταιρεία που παρουσίασε τελευταία το δικό της project, σε συνεργασία με την Arcfox που ανήκει στον Κινέζικο όμιλο εταιρειών BAIC. Το νέο αυτό μοντέλο, έχει την ονομασία Alpha-S, είναι sedan και φυσικά ηλεκτρικό. Το –για συντομία- αS (ναι, με ελληνικό άλφα) είναι το δεύτερο μοντέλο της Arcfox και βασίζεται σε μια αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα που οι Κινέζοι ανέπτυξαν μαζί με τη Magna και μπορεί να αλλάξει μήκος ανάλογα με τις απαιτήσεις. Το πρώτο μοντέλο παραγωγής με το λογότυπο Arcfox είναι το Alpha-T, το οποίο θυμίζει κάπως την Porsche Macan. Στην τετρακίνητη έκδοση του Alpha-T, δύο ηλεκτρικοί κινητήρες με απόδοση 222 ίππων έχουν την ευθύνη των επιδόσεων, ενώ και η μεγάλη μπαταρία με τις 93 kWh, εξασφαλίζει παραπάνω από ικανοποιητική αυτονομία 653 χιλιομέτρων με μια φόρτιση.

Διαβάστε περισσότερα: newsauto.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ελλάκτωρ: Αγωγή για υπεξαίρεση κατά Σ. Καλλιτσάντση και Α. Εξάρχου, μετά τη μήνυση για απάτη και απιστία

Ρωσία: «Μπλόκο» στις πτήσεις από και προς την Τουρκία – «Στον αέρα» 500.000 ταξιδιώτες

Johnson & Johnson: Οι ΗΠΑ διακόπτουν τη χρήση του εμβολίου λόγω περιστατικών θρόμβωσης

Απόρρητο Απόρρητο