Kατά των Αναστάσιου Καλλιτσάντση και Αλέξανδρου Εξάρχου στρέφεται η Ελλάκτωρ με κατηγορίες για υπεξαίρεση. Η αγωγή που υπεβλήθη σήμερα διευρύνει το κεφάλαιο των δικαστικών προσφυγών, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος εναντίον της πρώην διοίκησης του κατασκευαστικού ομίλου. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι η πρώτη νομική ενέργεια κατά της προηγούμενης διοίκησης από μια σειρά ανάλογων δικαστικών προσφυγών που θα ακολουθήσουν.

Με την αγωγή που υποβλήθηκε σήμερα στο αρμόδιο δικαστήριο, η υφιστάμενη διοίκηση στρέφεται κατά των κ.κ. Καλλιτσάντση και Εξάρχου για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού 100.000 ευρώ με εικονική σύμβαση σε βάρος της Ελλάκτωρ. Υπενθυμίζεται πως με την μήνυση που υποβλήθηκε προ 10ημέρου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ κατηγορείται και για απιστία και απάτη κατά της εταιρείας. Ο κ. Εξάρχου διατέλεσε επί σειρά ετών νομικός σύμβουλος και τα τελευταία χρόνια επικεφαλής των κατασκευών στην ΄ΆΚΤΩΡ ΑΕ.

Όπως διαπιστώνεται από την μηνυτήρια αναφορά που έχει στην κατοχή του το newmoney ο κ. Καλλιτσάντσης σύναψε σύμβαση παροχής υπηρεσιών με την εταιρεία “NEXUS DESIGN STUDIO EE” της κ. Κωνσταντίνας Ράπτη με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα πολεοδομικής και  χωροταξικής πολιτικής και σχετικών συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Κατόπιν έρευνας που διενήργησε η Ελλάκτωρ, διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία της εταιρείας, δημοσιεύτηκαν στο ΓΕΜΗ μία μέρα πριν από την υπογραφή της σύμβασης (11 Νοεμβρίου 2020) ενώ το αντικείμενο της εταιρείας με βάση το καταστατικό της ίδρυσης ήταν  «η παροχή υπηρεσιών αρχιτεκτόνων για κτίρια, αστικού και χωροταξικού σχεδιασμού, παροχής συμβουλών αρχιτεκτονικής τοπίου και συμβουλών μηχανικού».

Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι η διάρκεια της σύμβασης ήταν περίπου 1,5 μήνα καθώς έληγε στις 31 Δεκεμβρίου του 2020 με την αμοιβή μαζί με ΦΠΑ να ανέρχεται σε 260.400 ευρώ. Μάλιστα το ποσό εξοφλήθηκε ολοσχερώς με τραπεζική συναλλαγή και με εντολή του κ. Καλλιτσάντση.

Στη μήνυση επισημαίνεται ότι η υπογραφή της σύμβασης καθώς και η πληρωμή της, ουδέποτε πέρασαν από την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου. Το πιο εντυπωσιακό όμως στοιχείο της σύμβασης, σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά είναι ότι από τον έλεγχο που έγινε δεν διαπιστώθηκε καμία παροχή υπηρεσίας (!) κατά την περίοδο που ήταν σε ισχύ η σύμβαση και συνάγεται ότι συνιστά ισόποση θετική ζημία για την εταιρεία.

Σε ότι αφορά την αγωγή, η Ελλάκτωρ στρέφεται εναντίον των κ.κ Καλλιτσάντση και Εξάρχου στο πλαίσιο της διερεύνησης συμβάσεων που σύναψαν κατά την θητεία τους στη διοίκηση, οι οποίες όπως αναφέρεται δεν συνιστούν «χρηστή και συνετή διοίκηση και διαχείριση» και για τις οποίες είναι σε εξέλιξη εσωτερικός έλεγχος.

Η επίδικη συμφωνία αφορά την σύμβαση μεταξύ της εταιρείας «EXARCHOU AND ROSEMBERG INTERNATIONAL LTD», η οποία εδρεύει στην Λακατάμια Λευκωσίας και της Ελλάκτωρ για την παροχή νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών έναντι τιμήματος 100.000 ευρώ.

Από την αγωγή προκύπτει ότι το αντικείμενο της σύμβασης ήταν σκοπίμως γενικό και αόριστο. «Μία συμβουλευτική εμπορική εταιρεία θα έκανε νομικό έλεγχο επί των ήδη υπογεγραμμένων δανειακών συμβάσεων, δηλαδή συμβάσεων που έχουν ήδη περάσει από νομικό έλεγχο, συμβάσεων τραπεζικών και μη, την στιγμή μάλιστα που υπάρχει πλήρη κάλυψη επί των ζητημάτων αυτών σε υψηλότατο επίπεδο, διατηρώντας ένα από τα καλύτερα και πιο οργανωμένα τμήματα νομικής υπηρεσίας, απασχολώντας ικανότατους νομικούς και καταξιωμένα στελέχη για το σκοπό αυτό…».

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι θα έπρεπε να παρασχεθούν μέχρι την 31/07/2018, δηλαδή εντός εξήντα πέντε 65 συνεχών ημερών από την υπογραφή της συμβάσεως. Αυτό όπως ερμηνεύεται σημαίνει ότι εντός αυτής της χρονικής περιόδου, θα πραγματοποιούσε νομικό έλεγχο όλων των ήδη υπογεγραμμένων δανειακών συμβάσεων της Ελλάκτωρ και μάλιστα τραπεζικών και μη, άγνωστο για ποιο σκοπό, καθώς και αυτών που επρόκειται να συναφθούν εντός των εξήντα πέντε ημερών. «Ποιες ήταν αυτές οι συμβάσεις και τί ακριβώς μελέτησε η εταιρεία παραμένει άγνωστο» αναφέρεται.

Σε επιστέγασμα όλων αυτών, σημειώνεται στην αγωγή, έρχεται το γεγονός ότι «η σύμβαση ουδένα παραδοτέο διαλαμβάνει, οι δήθεν παρασχεθησόμενες υπηρεσίες «νομικού ελέγχου» είναι κενό γράμμα και το τί ακριβώς συμφωνήθηκε στην πραγματικότητα θα παραμείνει για πάντα άγνωστο. Έναντι των αγνώστων αυτών παρασχεθησομένων (καθ’ υπόθεση) εργασιών και εντός 65 ημερών, η εναγομένη θα ελάμβανε εκατό χιλιάδες ευρώ (100.000,00) και μάλιστα  εφάπαξ με την ολοκλήρωση του συνόλου των υπηρεσιών που της ανατέθηκαν. Το ποσόν πάντως, είναι αφ’ εαυτού εξωπραγματικό. Πραγματικά σημαίνει 1.538,00 ημερησίως»!

Το επίμαχο τιμολόγιο, με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2018, καταχωρήθηκε αυθημερόν στην εταιρεία και με επείγουσα εντολή του Διευθύνοντος  Συμβούλου κ. Καλλιτσάντση εξοφλήθηκε σε δύο ισόποσα εμβάσματα ποσού 50.000,000 (άγνωστο γιατί δύο, αλλά ερευνητέο το γιατί) την 9/08/2018 και την 14/08/2018 αντίστοιχα μέσω της Εθνικής Τραπέζης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην πορεία ο κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, εξελέγη από την Γενική Συνέλευση της ΑΚΤΩΡ ΑΕ (30 Ιουλίου 2018), Διευθύνων Σύμβουλος, αναλαμβάνοντας την κορυφή της εταιρικής πυραμίδας του κατασκευαστικού τομέα.

Διαβάστε ακόμα

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Τι σηματοδοτεί η είσοδος του Βαγγέλη Μαρινάκη – Κλειδώνουν οι εξελίξεις στη ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Οι μνηστήρες του ΤΧΣ, ο συλλέκτης των «χρυσών ακινήτων» και ο μάνατζερ Θανάσης των 2 εκατομμυρίων 

Έρχεται νέο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» με άλυτο το πρόβλημα του ΑΦΜ των διαχειριστών