Ενώ η κρίση του κόστους διαβίωσης και το κύμα ακρίβειας «σαρώνει» τον κόσμο, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται να μετακομίσουν σε φθηνότερα μέρη.

Το Insider συνέταξε μια λίστα με έξι πόλεις όπου μπορείτε να ζήσετε άνετα με 1.000 δολάρια τον μήνα, χρησιμοποιώντας δεδομένα από τον ιστότοπο σύγκρισης Numbeo, ο οποίος παρέχει μια σύνοψη του κόστους ζωής σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Ο ιστότοπος παρέχει το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης, χωρίς ενοίκιο, για ένα άτομο σε κάθε πόλη, και υπολογίζει επίσης δύο τιμές για διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου — μία για εκείνα στο κέντρο της πόλης και μία για εκείνα στα προάστια.

Διαθέτει επίσης έναν ξεχωριστό δείκτη για τη μέτρηση της ποιότητας ζωής, τον οποίο βασίζει σε μια φόρμουλα που λαμβάνει υπόψη μια σειρά από άλλους δείκτες — αυτοί περιλαμβάνουν αγοραστική δύναμη, κόστος ζωής, ρύπανση, υγειονομική περίθαλψη, ασφάλεια, κλίμα, χρόνο κυκλοφορίας και μετακινήσεις και αναλογία τιμής κατοικίας προς εισόδημα, ανέφερε ο ιστότοπος.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Το Μπουένος Άιρες, η πρωτεύουσα της Αργεντινής, προσφέρει απίστευτο φαγητό, έντονη νυχτερινή ζωή και αμέτρητες πολιτιστικές απολαύσεις.

Και είναι επίσης ένα από τα φθηνότερα μέρη στη λίστα, με ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης και τα έξοδα διαβίωσης να ανέρχονται σε περίπου 730 δολάρια τον μήνα.

Σαντιάγο, Χιλή

Το Σαντιάγο προσφέρει απίστευτες πανοραμικές εικόνες των Άνδεων, μια κοσμοπολίτικη κουλτούρα και ένα σχετικά φτηνό κόστος ζωής, επομένως δεν είναι περίεργο που περίπου το 35% του πληθυσμού της χώρας ζει στην πρωτεύουσα.

Είναι επίσης γεμάτο με μουσεία και διαθέτει δύο από τα τρία κορυφαία πανεπιστήμια της Λατινικής Αμερικής.

Στο Σαντιάγο, 1.000 δολάρια είναι αρκετά για να σας εξασφαλίσουν ένα διαμέρισμα κοντά στο κέντρο και να καλύψετε τα έξοδα διαβίωσής σας, σύμφωνα με το Numbeo.

Σόφια, Βουλγαρία

Η Βουλγαρία είναι γνωστή ως προορισμός για πάρτι, αλλά η χώρα έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει, με όμορφους καθεδρικούς ναούς και εκκλησίες, με έντονο ιστορικό ενδιαφέρον και υπόβαθρο.

Ο Numbeo ανέφερε ότι η ποιότητα ζωής στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας είναι συγκρίσιμη με αυτή στο Παρίσι, αλλά το κόστος ζωής είναι πολύ φθηνότερο στη Σόφια, με 1.000 δολάρια τον μήνα να είναι αρκετά για τη διαμονή και τα έξοδα διαβίωσής σας.

Προύσα, Τουρκία

Η Προύσα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και συχνά αναφέρεται ως «πράσινη Προύσα», σε σχέση με τα πολυάριθμα πάρκα και τους κήπους της.

Οι πολλές πηγές με θειάφι που περιβάλλουν την πόλη και τα περίφημα βουνά Uludağ συντελούν στο να γίνει η πόλη ένα εξαιρετικό μέρος για τους λάτρεις της φύσης.

Ένα διαμέρισμα κοντά στο κέντρο της πόλης και τα έξοδα διαβίωσης θα σας κοστίσουν περίπου 650 δολάρια τον μήνα.

Μοντερέι, Μεξικό

Αυτή η όμορφη πόλη με λίγο περισσότερους από 1 εκατομμύριο κατοίκους ξεπερνά το Παρίσι και το Μιλάνο στον δείκτη ποιότητας ζωής του Numbeo.

Έχει αποκτήσει φήμη ως η πιο προοδευτική πόλη στο βόρειο τμήμα του Μεξικού και είναι επίσης ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο.

Ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου έξω από το κέντρο της πόλης και τα έξοδα διαβίωσης θα σας κοστίσουν περίπου 900 δολάρια τον μήνα. Αν θέλατε ένα διαμέρισμα στο κέντρο, θα σας κόστιζε κάτι λιγότερο από 1.100 δολάρια τον μήνα, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων διαβίωσης.

Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Με τα καταγάλανα νερά του, τον υπέροχο καιρό και το εμβληματικό Table Mountain που δεσπόζει πάνω από την πόλη, το Κέιπ Τάουν είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό μέρος.

Εδώ, μπορείτε να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου έξω από το κέντρο και να καλύψετε τα έξοδα διαβίωσης για 1.000 δολάρια τον μήνα, αναφέρει ο Numbeo. Για όσους επιθυμούν να βρεθούν στο κέντρο της πόλης, θα χρειαστούν περίπου 1.250 δολάρια τον μήνα για ενοίκιο και κόστος διαβίωσης.

Διαβάστε ακόμη

Πόσα χρήματα φέρνει η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Πλειστηριασμοί: Γνωστά ξενοδοχεία… ψάχνουν νέο ιδιοκτήτη (pics)

Πιο κοντά το Food Hall στη στοά του Αρσακείου