Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ακίνητο του οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, το οποίο άλλαξε χέρια κατά τον πλειστηριασμό που έγινε νωρίτερα σήμερα. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο, που στέγαζε στο παρελθόν την Τράπεζα Μακεδονίας- Θράκης, θα έδιναν το «παρών» θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές.

Αντίθετα χωρίς αποτέλεσμα ήταν οι πλειστηριασμοί για το σαλέ της οικογένειας Κουτσολιούτσου στο Πήλιο και για τις ιδιοκτησίες της εταιρείας «Στούντιο Υγείας Εστέρ» (Bodyline) στη Γλυφάδα.

Το «διαμάντι» της Θεσσαλονίκης

Το διατηρητέο ακίνητο της οδού Τσιμισκή στα Λαδάδικα έχει συνολική επιφάνεια 1.570 τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο κατάστημα και 5 ορόφους οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν χρήσεις γραφείου και εμπορίου. Σήμερα στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο λειτουργεί εμπορικό κατάστημα, ενώ στους άλλους τέσσερις ορόφους γραφεία.

Για το κτίριο είχαν προγραμματιστεί έξι ταυτόχρονοι πλειστηριασμοί για ισάριθμες οριζόντιες ιδιοκτησίες οι οποίοι εξελίχθηκαν ως εξής:

-Iσόγειο και πρώτος όροφος με τιμή εκκίνησης 2.050.000 ευρώ που κατακυρώθηκαν στα 2.050.002 ευρώ.


Το ισόγειο έχει εμβαδόν μικτό 225,03 τ.μ. και ο πρώτος όροφος 254,04 τ.μ. Συνολικά η συγκεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία (ήτοι το εκτεινόμενο στο ισόγειο τμήμα της και το εκτεινόμενο στον 1ο όροφο τμήμα της) έχει οικοδομημένο εμβαδόν μικτό μετά κοινοχρήστων 479,07 τ.μ.

-Δεύτερος κύριος όροφος που έχει οικοδομημένο εμβαδό 319,95 τ.μ. (ενιαίος χώρος γραφείων), με τιμή εκκίνησης 505.000 ευρώ, που κατακυρώθηκε στις 505.003 ευρώ

-Τρίτος κύριος όροφος με οικοδομημένο εμβαδόν 319,95 τ.μ. (χώρος γραφείων) και με τιμή εκκίνησης 580.000 ευρώ, που κατακυρώθηκε στις 764.000 ευρώ.

-Τέταρτος κύριος όροφος με οικοδομημένο εμβαδόν 319,95 τ.μ. (χώρος γραφείων) και τιμή εκκίνησης 605.000 ευρώ. Στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναφέρεται ότι κατακυρώθηκε στο ποσό των 6.156.002 ευρώ, κάτι που πιθανότατα οφείλεται σε λάθος.
-Πέμπτος όροφος, εμβαδού 55,02 τ.μ. με ένα γραφείο και με τιμή εκκίνησης 100.000 ευρώ, που κατακυρώθηκε στις 106.661 ευρώ.
-Μία ακόμη οριζόντια ιδιοκτησία, οικοδομημένου εμβαδού 82,29 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 160.000 ευρώ, που κατακυρώθηκε στις 167.502 ευρώ.

Ανακαινισμένο και σε σημείο «κλειδί»

Πρόκειται για διατηρητέο ακίνητο της δεκαετίας του ’20 που ανήκε στην εταιρεία «Συλλεκτικά Ακίνητα» και το οποίο έχει προσόψεις επί των οδών Τσιμισκή και Κατούνη στην εμπορική περιοχή των Λαδάδικων στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Το κτίριο ανακαινίστηκε πλήρως το 1995 για να στεγάσει την Τράπεζα Μακεδονίας Θράκης και αναδιαμορφώθηκε εσωτερικά το 2009. «Πλέον το ακίνητο διαθέτει σύγχρονες ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές που περιλαμβάνουν ανελκυστήρα και σύγχρονο σύστημα ψύξης και θέρμανσης το οποίο επιτρέπει λειτουργική ευελιξία στους χρήστες του.Τα τελειώματά του περιλαμβάνουν διπλά εξωτερικά κουφώματα, διακοσμητικά στοιχεία της εποχής κατασκευής του και lobby με μαρμάρινες επενδύσεις», όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης.

Σύμφωνα με την έκθεση το ακίνητο «έχει πρόσωπο επί της οδού Τσιμισκή, μία από τις σημαντικότερες και εμπορικότερες οδούς του κέντρου της Θεσσαλονίκης και βρίσκεται σε άμεση γειτονία με την οδό Ίωνος Δραγούμη, τον οδό Μητροπόλεως και τις πλατείες Αριστοτέλους, Εμπορίου και Ελευθερίας».

Το ακίνητο βαρύνεται με πολλές προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις για διάφορα δάνεια με βασικότερα ένα ύψους 17.319.960 CHF (ελβετικό φράγκο) και ένα ύψους 9.121.318,80 ευρώ.

Η τελευταία αναγκαστική κατάσχεση έγινε στις 7 Μαΐου 2021 υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν και η επισπεύδουσα του πλειστηριασμού.

Τα “Bodyline” της Γλυφάδας

Ένα ακόμη «ηχηρό» σφυρί χτύπησε σήμερα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αφορούσε δύο ιδιοκτησίες της κραταιάς, κάποτε, εταιρείας “Bodyline” στη Γλυφάδα. Αυτές βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο επί της οδού Ανδρέα Μεταξά 27-29, -τον εμπορικότερο δρόμο της Γλυφάδας-, στο δεύτερο και τον τρίτο όροφο.

Η οριζόντια ιδιοκτησία του δεύτερου ορόφου είναι 224 τ.μ. βγήκε με τιμή πρώτης προσφοράς 300.424 ευρώ, ενώ του τρίτου ορόφου είναι ημιτελής, επιφάνειας 800 τ.μ. και βγήκε με τιμή εκκίνησης 988.235 ευρώ. Και για τις δύο ωστόσο υπήρξε «ματαίωση ελλείψει πλειοδοτών».

Ο πλειστηριασμός στρεφόταν κατά της εταιρείας «Στούντιο Υγείας Εστέρ Α.Ε.» για οφειλή ύψους 150.000 ευρώ, με επισπεύδουσα την Cepal Hellas.

Η εταιρεία είναι τυπικά ενεργή και λειτουργεί με προσωρινή διοίκηση διορισμένη με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, «προκειμένου να την εκπροσωπεί έναντι τρίτων, να δέχεται κοινοποιήσεις εγγράφων και να προβαίνει σε κάθε γενικά επείγουσας φύσεως ενέργεια αναφορικά με την διαχείριση της», η οποία αποτελείται από τους Λέοντα Λεβή και τον αδελφό του Ιωσήφ, τη σύζυγο του Λέοντος Λεβή, Εσθήρ και τις κόρες τους Αλίντα και Ναταλί.

Από το «ζενίθ» στο «ναδίρ» των πλειστηριασμών

Το ζεύγος του Λέοντος και της Εσθήρ Λεβή μέσα από το brand “Bodyline” κυριάρχησαν επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες στην αγορά, εκφράζοντας μέσα από την επιχειρηματική τους δράση τις νέες τάσεις του αδυνατίσματος, του fitness και όλων εκείνων των «αξιών» που αντιπροσώπευαν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, αλλά ταυτόχρονα και μια ολόκληρη βιομηχανία…

Υπήρξαν, σε ένα βαθμό, πρωτοπόροι στον τομέα τους, γι αυτό και είναι γεγονός πως όσοι ακολούθησαν πάτησαν στα δικά τους βήματα.
Έτσι διέγραψαν μια ένδοξη πορεία που ξεκίνησε από το φθινόπωρο του 1968, εποχή επαναστάσεων, κινημάτων και ραγδαίων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα, ανάμεσα σε αυτά και στα πρότυπα της ομορφιάς.

Έκτοτε το ζεύγος Λεβή, έζησε την άνοδο και την επιτυχία, με τα Bodyline να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Στο ζενίθ είχαν φτάσει να διαθέτουν 30 studios σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, από την Ξάνθη μέχρι την Κρήτη, καθώς και άλλα τρία στην Κύπρο.

Όλα αυτά μέχρι να ξεκινήσει η εθνική περιπέτεια της οικονομικής κρίσης, που οδήγησε στην αντίστροφη μέτρηση, με τη σταδιακή και …ανεπίστρεπτη αποξήλωση του οικοδομήματος των Bodyline. Η επιχείρηση άρχισε να χρωστάει σε προμηθευτές, συνεργάτες, αλλά και στο Δημόσιο, -κυρίως για ΦΠΑ-, γεγονός που είχε ως συνέπεια να συλληφθεί προ δεκαετίας για λίγες ώρες ο Λ. Λεβή.

Η ολιγόωρη σύλληψή του έγινε το Νοέμβριο του 2011 για χρέη ύψους 625.663,47 ευρώ. Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε μέσω του συνηγόρου του ότι είναι θύμα της οικονομικής κρίσης και ότι προτίμησε να καθυστερήσει την αποπληρωμή των οφειλών του προς το Δημόσιο, για να μην αφήσει στο δρόμο 200 εργαζόμενους.

Στο δικαστήριο είχε προσκομιστεί μάλιστα και λίστα με την ακίνητη περιουσία του, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι με την εκποίηση έστω και ενός εκ των ακινήτων του θα μπορούσε να λυθεί άμεσα το θέμα των οφειλών.

Στη συνέχεια όμως τα χρέη διογκώθηκαν και υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων ήρθε το οριστικό λουκέτο, με το ζεύγος Λεβή να περνάει από τις κοσμικές στήλες στις λίστες των πλειστηριασμών. Έτσι, τον περασμένο Ιούλιο βγήκε στο σφυρί ακίνητο της Εσθήρ Λεβή στη Φιλοθέη και σήμερα ήταν η σειρά ενός ακόμη από τα δημοφιλή κάποτε παραρτήματα των Bodyline.

Στα αζήτητα το σαλέ του Πηλίου

Σήμερα χτύπησε, μετά από αρκετές αναβολές, το σφυρί και για το ακίνητο των Κουτσολιούτσων στο Πήλιο, το οποίο ανήκει Κατερίνα Κουτσολιούτσου. Και σε αυτή την περίπτωση όμως δεν υπήρξε κανείς ενδιαφερόμενος, οπότε αναμένεται να προγραμματιστεί νέος πλειστηριασμός για το αμέσως προσεχές διάστημα.
Πρόκειται για ιδιοκτησία που αγοράστηκε το 1978 και περιλαμβάνει ένα οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων στη θέση «Ζαφειρέικα» ή «Πιτσέικα» της Ζαγοράς Πηλίου, στο οποίο υπάρχουν πέντε ανεξάρτητοι κτιριακοί όγκοι και ειδικότερα διώροφο κτίσμα, εμβαδού περίπου 230 τ.μ, καθώς και τρία ακόμα μικρότερα κτίσματα εμβαδού 40 τ.μ., 35 τ.μ. και 25 τ.μ., τα οποία προφανώς αποτελούν ξενώνες.

Αυτά βγήκαν σε πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την Cepal Hellas, με πρώτη τιμή προσφοράς 504.500 ευρώ. Στο ίδιο «πακέτο» περιλαμβάνεται και όμορο οικόπεδο 3 στρεμμάτων με καστανιές, που βγαίνει με πρώτη τιμή προσφοράς 75.000 ευρώ. Έτσι, το αρχικό συνολικό τίμημα διαμορφώθηκε στις 579.500 ευρώ.

Όσο για τα βάρη του ακινήτου, υπάρχουν:
-Προσημείωση υποθήκης εγγραφείσα στις 22 Αυγούστου 2018, υπέρ της ελβετικής εταιρείας «Petrus A.G.» που εδρεύει στην Βασιλεία Ελβετίας για το ποσό των 800.000 ευρώ. Πρόκειται για την εταιρεία που ανήκε στον στενό φίλο της οικογένειας Κουτσολιούτσου, -και μέχρι τον Νοέμβριο του 2018 Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Dufry AG-, Andres Holzer Neumann.

Ο μεξικανικής καταγωγής πρώην, -πλέον-, φίλος ήταν που έδωσε στην οικογένεια Κουτσολιούτσου το δάνειο των 36,5 εκατ. ευρώ, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Folli Follie τον Μάιο του 2018, με εξασφάλιση υποθήκες για τα ακίνητα στο Πήλιο, την Κηφισιά, τις Σπέτσες, την Αστυπάλαια κ.ά.

-Προσημείωση υποθήκης εγγραφείσα στις 22 Φεβρουάριου 2019, υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς για το ποσό των 500.000 ευρώ.
-Υποθήκη εγγραφείσα στις 9 Δεκεμβρίου 2019, υπέρ της Δ.Ο.Υ. Αθηνών, τμήματος δικαστικού και νόμιμης υποστήριξης, για το ποσό των 2.342.457,10 ευρώ.
-Αναγκαστική κατάσχεση εγγραφείσα την 1η Ιουλίου 2020 για ποσό 450.000 ευρώ, υπέρ της Intrum Hellas.

Το καράβι από τη…Λιβερία

Σε διπλάσια σχεδόν τιμή σε σχέση με αυτήν της εκκίνησης άλλαξε χέρια και ένα πλοίο κατά τους σημερινούς πλειστηριασμούς. Πρόκειται για “Mekong Spirit” που είναι πλοίο μεταφοράς κοντέινερ και το οποίο βγήκε με τιμή πρώτης προσφοράς στα 2.500.000 δολάρια και κατακυρώθηκε στα 4.460.000 δολάρια.


Είναι φορτηγό, ντιζελοκίνητο, μονοέλικο πλοίο υπό σημαία Μάλτας, κατασκευασμένο από ηλεκτροσυγκολλητό χάλυβα στην Πολωνία το 1996, με καθαρό μήκος 140,72 μέτρα, πλάτος 22,30 μέτρα, ολική χωρητικότητα (κ.ο.χ.) 9.616 κόρους, καθαρή χωρητικότητα (κ.κ.χ.) 4.889 κόρους και εφοδιασμένο με μία μηχανή ντίζελ, ιπποδυνάμεως 6930 ΚW.
Ανήκε στην εταιρεία Starlio Shipholding Company, που εδρεύει στη Μονροβία της Λιβερίας και κατασχέθηκε στο Λαύριο (παραμένει στο λιμένα Λαυρίου) «μαζί με όλα τα παραρτήματα και παρακολουθήματα του, σωστικό, ηλεκτρολογικό, ηλεκτρονικό σωστικό και βοηθητικό εξοπλισμό του».

Επισπεύδουσα ήταν η «SKANDINAVISKA ENSKILDA BANKEN AB (PUBL)», η οποία εδρεύει στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Διαβάστε ακόμη

«Φρένο» από ΣτΕ στην πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

ΗΠΑ: Αύξηση ρεκόρ για τις τιμές παραγωγού τον Νοέμβριο