Διεθνή

Πού πήγαν οι οδηγοί φορτηγών – Αναζητούνται 400.000 και πληρώνονται αδρά

  • newsroom


Έρευνα του Transport Intelligence κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον κλάδο των μεταφορών

Για χρόνιες ελλείψεις οδηγών, προειδοποιεί η βιομηχανία logistics αλλά ο συνδυασμός κορωνοϊού, Brexit και τα συνεχιζόμενα διαρθρωτικά ζητήματα που περιορίζουν την προσφορά οδηγών έχει οδηγήσει τις μεταφορικές εταιρείες σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο κρίσης.

Μόνο στη Βρετανία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έρευνας του Transport Intelligence εκτιμάται ότι λείπουν 76.000 οδηγοί φορτηγών!

Πρόσφατα η αλυσίδα εστιατορίου Nandos έμεινε από κοτόπουλα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τώρα τα McDonald’s δεν μπορούν να σερβίρουν milkshakes σε όλη τη χώρα, εξαιτίας της έλλειψης των οδηγών φορτηγών. Παράλληλα έκλεισαν ορισμένα πρατήρια καυσίμων ενώ τα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου δυσκολεύονται να διατηρήσουν όλα τα προϊόντα στα ράφια λόγω της έλλειψης οδηγών.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Transport Intelligence εκτιμάται ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη λείπουν 400.000 οδηγοί φορτηγών!

Οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς όχι μόνο αντιμετωπίζει το Brexit, αλλά είδε επίσης πολλούς Ευρωπαίους εργαζομένους να αποχωρούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι φόβοι για τα lockdown αυξήθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα στο newsauto.gr