Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις των Γάλλων εργαζομένων στην απόφαση της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης.

Αυτήν την φορά είναι η σειρά των εργαζομένων στον ενεργειακό τομέα να προβούν σε μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις, απειλώντας να κατεβάσουν τους… διακόπτες σε σημαντικές διοργανώσεις, όπως ο αγώνας της Formula 1 στο Μονακό και το Γαλλικό Όπεν στο τένις.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Αυτή η μεταρρύθμιση είναι αδικαιολόγητη» διαμήνυσε η Σόφι Μπίνετ, επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης CGT. «Είναι μια βίαιη μεταρρύθμιση για εκατομμύρια εργαζόμενους» πρόσθεσε, μιλώντας στο BFM TV.

Η FNME-CGT, η οποία εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στον ενεργειακό κλάδο, προειδοποίησε ότι θα… ρίξει το ρεύμα σε μια σειρά διεθνούς εμβέλειας εκδηλώσεων, οι οποίες θα λάβουν χώρα στη Γαλλία μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ανάμεσα σ’ αυτές συγκαταλέγονται το Φεστιβάλ των Καννών, το Grand Prix της F1 στο Μονακό, το τουρνουά τένις «Ρολάντ Γκαρός» και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Αβινιόν.

«Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε τις δράσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι αυτή η μεταρρύθμιση είναι επικίνδυνη και σκανδαλώδης. Η FNME-CGT καλεί σε Ημέρα Δράσης για τον ενεργειακό τομέα στις 3 Μαΐου» τόνισε η Μπίνετ.

Τα συνδικαλιστικά σωματεία της Γαλλίας σχεδιάζουν να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις την ημέρα της Πρωτομαγιάς. Από την πλευρά του, ο Εμανουέλ Μακρόν εξακολουθεί να διατείνεται ότι ο νόμος που εγκρίθηκε πριν 10 ημέρες -παρακάμπτοντας το Κοινοβούλιο- θα τεθεί σε ισχύ από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος άξονας της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης εδράζεται στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη ηλικίας. 

Διαβάστε ακόμα

Τα τρία μετά-Πάσχα γκάλοπ, η κόντρα του Καμπουρίδη, το deal Σταθόπουλου-Σόλακ και το μέρισμα της Εθνικής

Σκάνδαλο Theranos: Το μαρτύριο της φυλακής για την Ελίζαμπεθ Χολμς που έστησε τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία

Επιστροφές φόρου: «Ζεστό χρήμα»  άμεσα για 1 στους 5 φορολογούμενους

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ