Διεθνή

Η Google “έσβησε” την Παλαιστίνη από το χάρτη! – Δείτε την απάντηση της εταιρείας

  • newsroom


Tα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι έχουν ήδη αρχίσει να παραπονιούνται ανοιχτά προς τη Google για το μεγάλο ατόπημα το οποίο έκανε ο τεχνολογικός γίγαντας - Διαβάστε την απάντηση της Google

Tα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι έχουν ήδη αρχίσει να παραπονιούνται ανοιχτά προς τη Google για το μεγάλο ατόπημα το οποίο έκανε ο τεχνολογικός γίγαντας, έχοντας αφαιρέσει το όνομα της Παλαιστίνης από τους χάρτες Google Maps. Όταν κάποιος χρήστης προσπαθήσει να γράψει “Palestine” στους εν λόγω χάρτες, η “κάμερα” τον πηγαίνει μέχρι το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, η περιγραφή μιλά για τη χώρα αλλά εκτός από τις διακεκομμένες γραμμές δεν φαίνεται πουθενά το όνομα.

Η επιλογή αυτή, όπως προαναφέραμε, έχει προκαλέσει σάλο στα social media αλλά και σε ΜΚΟ και δημοσιογράφους οι οποίοι μιλάνε για την “παραχάραξη της ιστορίας και της γεωγραφίας”.

Η κατακραυγή απαντήθηκε γρήγορα από την ίδια τη Google η οποία επικοινώνησε και προς το newmoney.gr μέσω της Valuecom

 Σε συνέχεια της δημοσίευσής σας σχετικά με την «διαγραφή» της Παλαιστίνης από τους χάρτες της Google, σας προωθούμε επίσημη απάντηση για το θέμα από εκπρόσωπο της εταιρείας (Google). Βρείτε την παρακάτω:

“Δεν υπήρξε ποτέ ετικέτα με το όνομα «Παλαιστίνη» στο Google Maps, ωστόσο ανακαλύψαμε ένα bug που αφαίρεσε τις ετικέτες «Δυτική Όχθη» και «Λωρίδα της Γάζας». Επεξεργαζόμαστε το θέμα γρήγορα για να επαναφέρουμε τις ετικέτες στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, τα δεδομένα των βασικών χαρτών μας, τα οποία περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως ονόματα περιοχών, σύνορα και οδικά δίκτυα, προέρχονται από έναν συνδυασμό τρίτων παρόχων και δημοσίων πηγών. Ενώ αυτό μας βοηθά να παρέχουμε έναν ευκολονόητο χάρτη, σημαίνει επίσης πως η ποσότητα των δεδομένων που έχουμε ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή και αυτό αντικατοπτρίζεται στους χάρτες μας. Εάν υπάρχουν πηγές δεδομένων τις οποίες αγνοούμε, θα χαιρόμασταν ιδιαιτέρως να τις αξιολογήσουμε και να δούμε εάν η ποιότητά τους είναι επαρκής για να ενταχθούν στον χάρτη.”

Σας ευχαριστούμε πολύ

 

 

Απόρρητο Απόρρητο