Διεθνή

Ιαπωνία: Εκτόξευση 48,6% των εξαγωγών για 4ο συνεχόμενο μήνα

  • newsroom


Οι εισαγωγές τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 32,7% και ανήλθαν σε 62 δισ. δολάρια - Οι εξαγβγές ανήλθαν στα 66 δισ. δολ.

Αλμα 48,6% σημείωσαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας σε ετήσια βάση τον Ιούνιο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, κυρίως χάρη στη ζήτηση από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εισαγωγές το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 32,7% και ανήλθαν σε 62 δισ. δολάρια. Οι εισαγωγές ανήλθαν στα 66 δισ. δολ., σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Η αύξηση εισαγωγών και εξαγωγών σημειώθηκε μετά από τη βουτιά που καταγράφηκε στο εμπόριο την περσινή χρονιά εξαιτίας της πανδημίας. Ωστόσο, το γεγονός αυτό έρχεται να υπογραμμίζει την ανάκαμψη στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, καθώς η παγκόσμια ανάκαμψη στην επιχειρηματική δραστηριότητα και τα ταξίδια αυξάνουν τη ζήτηση.

Οι εξαγωγές στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 86% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2020 και αφορούσαν κυρίως αυτοκίνητα και εξαρτήματα υπολογιστών.

Οι εξαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 28%, με σημαντική αύξηση σε οχήματα, ημιαγωγούς που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή εξοπλισμού και εξαρτημάτων Η/Υ.

Η Ιαπωνία σημείωσε εμπορικό πλεόνασμα 985 δισ. γεν ή 9 δισ. δολ. Κατά το α’ εξάμηνο του έτους. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Ιαπωνία εμφανίζει εμπορικό πλεόνασμα.

Διαβάστε ακόμη:

Ρέτσος: «Για πρώτη φορά προβλέψεις για τα τουριστικά έσοδα δεν μπορούν να γίνουν»

ΠΟΥ: «Η πανδημία θα τερματιστεί όταν ο κόσμος το αποφασίσει»

Σήμερα η παράδοση του πρώτου Rafale από τη Γαλλία στην Ελλάδα