Η κυβέρνηση διερευνά την πιθανή εμπλοκή μιας ομάδας χάκερ, που υποστηρίζει τη Ρωσία, σε κυβερνοεπίθεση κατά ηλεκτρονικών σελίδων τεσσάρων υπουργείων.

Το Τόκιο διερευνά την πιθανή εμπλοκή μιας ομάδας, που υποστηρίζει τη ρωσική κυβέρνηση, σε μία κυβερνοεπίθεση για τη διακοπή της προσφοράς υπηρεσιών από ηλεκτρονικές σελίδες της ιαπωνικής κυβέρνησης χθες, Τρίτη, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK.

Την επίθεση και τη διεξαγωγή της έρευνας επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο.

Η επίθεση κατέστησε προσωρινά αδύνατη την πρόσβαση σε ηλεκτρονικές σελίδες, συμπεριλαμβανομένου και της ψηφιακής πύλης της διοίκησης ηλεκτρονικών κυβερνητικών υπηρεσιών (e-Gov) σύμφωνα με την ΝΗΚ.
Εξαιτίας της επίθεσης δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση σε περισσότερες από 20 ηλεκτρονικές σελίδες τεσσάρων υπουργείων της κυβέρνησης χθες το βράδυ, αλλά οι συνδέσεις αποκαταστάθηκαν την ίδια ημέρα, σύμφωνα με τον Ματσούνο.

Σε επιθέσεις αυτού του τύπου, οι χάκερ προσπαθούν να πλημμυρίσουν το διαδίκτυο με μεγάλο όγκο δεδομένων επισκεψιμότητας, ώστε να παραλύσουν τη λειτουργία των σελίδων.

Η ομάδα «Killnet», που υποστηρίζει τη ρωσική κυβέρνηση, ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι φέρει την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η NHK.

Διαβάστε ακόμη

Εκλογικός νόμος (συνέχεια 2), ο Τσέχος πήρε τη λοταρία από την Intralot και οι τρεις κινητές ρίχνουν δισ. ευρώ στις οπτικές ίνες 

Στο 85% του 2019 -με 14,7 εκατ.- η επιβατική κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος το 8μηνο

Μύλοι Αλλατίνη: Σήμερα «κληρώνει» για την επόμενη μέρα του βιομηχανικού συγκροτήματος (pics)