Ο δικαστής που προεδρεύει στην αστική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για απάτη στη Νέα Υόρκη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον στείλει στη φυλακή επειδή δεν υπάκουσε σε μια εντολή αποσιώπησης που του επέβαλε, ζητώντας του να αποσύρει μια ανάρτησή του με την οποία σχολίαζε έναν δικαστικό υπάλληλο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον είπε στο δικαστήριο ότι ο Τραμπ ανάρτησε στον λογαριασμό του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης μια «αναληθή και δυσφημιστική ιστορία για τον υπάλληλό μου», εξηγώντας ότι μίλησε στον πρώην πρόεδρο για το θέμα αυτό.

«Τον διέταξα να αποσύρει αμέσως την ανάρτηση και είπε ότι το έκανε. Παρά την εντολή, χθες το βράδυ έμαθα ότι η προσβλητική ανάρτηση δεν αποσύρθηκε ποτέ από έναν ιστότοπο. Αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση της εντολής αποσιώπησης. Το κατέστησα σαφές ότι η αδυναμία συμμόρφωσης θα οδηγήσει σε σοβαρές κυρώσεις», είπε ο δικαστής.

Ένας εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελέως της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς, απέφυγε να σχολιάσει. Οι δικηγόροι του Τραμπ, Κρίστοφερ Κιζ και Αλίνα Χάμπα, δεν ήταν διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο.

Σύμφωνα με το δίκτυο ABC η ανάρτηση του Τραμπ είχε διαγραφεί από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social μετά την εντολή του δικαστή, όμως παρέμεινε διαθέσιμη στον ιστότοπο της προεκλογικής εκστρατείας του μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Διαβάστε ακόμη:

Έρευνα Bloomberg: Τα επιτόκια της ΕΚΤ πιάνουν «ταβάνι» και… μένουν εκεί μετά το σήμα Πάουελ (γραφήματα)

ACS: Μπαίνει γερά στα smart lockers, βλέπει και εξαγορά στις ταχυμεταφορές (pics)

Η Standard & Poor’s «κρίνει» την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ