Διεθνή

ΗΠΑ: Γιατί θέλουν να κατασκευάσουν μίνι πυρηνικά εργοστάσια στη Σελήνη

  • newsroom


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να φτιάξει εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας στη Σελήνη, σε συνεργασία με τη NASA

Την κατασκευή μόνιμων βάσεων στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA, παράλληλα με την οργάνωση επανδρωμένων αποστολών, έχοντας ήδη δρομολογήσει σχέδια όπως η κατασκευή διαστημικού σταθμού σε τροχιά γύρω από τον δορυφόρο της Γης, που θα υποστηρίζει και την ανθρώπινη παρουσία.

Ωστόσο, οι μόνιμες βάσεις θα έχουν αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, όπως άλλωστε και οι αποικίες που ίσως αναπτυχθούν στη συνέχεια.

Για τον λόγο αυτόν, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να φτιάξει εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας στη Σελήνη, σε συνεργασία με τη NASA.

Το υπουργείο Ενέργειας της χώρας και η NASA ανακοίνωσαν ότι δέχονται προτάσεις τόσο από τον ιδιωτικό, όσο και από τον ακαδημαϊκό τομέα, για την κατασκευή ενός πυρηνικού αντιδραστήρα ουρανίου, που θα χωράει σε πύραυλο διαστάσεων 4 x 6 μέτρα.

Οι προτάσεις θα κατατίθενται μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2022, ενώ ο αντιδραστήρας πυρηνικής σχάσης θα πρέπει να έχει κατασκευαστεί και να σταλεί στη Σελήνη για δοκιμή μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Διαβάστε ακόμη

AWS – Nasdaq – Goldman Sachs υπόσχονται τεκτονικές αλλαγές στο στήσιμο των χρηματαγορών

Ελλάκτωρ: Εξώδικο από τη Reggeborgh στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα σε ένα Infographic