Να παρατείνει το μορατόριουμ στις εξώσεις, το οποίο έχει ήδη λήξει, κάλεσε και πάλι σήμερα (2/8/2021) τον Λευκό Οίκο η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, καθώς το Κογκρέσο δεν έκανε καμία ενέργεια για να λυθεί το πρόβλημα.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο να παρατείνει το μορατόριουμ για να προστατευθούν εκατομμύρια ενοικιαστές στις ΗΠΑ που κινδυνεύουν με έξωση, επειδή δεν κατέβαλαν τα ενοικια κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η απαγόρευση εξώσεων έληξε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Σε επιστολή της προς τους Δημοκρατικούς βουλευτές σήμερα, η Πελόζι προτρέπει την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να ανανεώσει το μορατόριουμ χωρίς να έχει την έγκριση του Κογκρέσου.

Μια τέτοια παράταση θα δώσει το χρονικό περιθώριο, ώστε να διανεμηθούν τα 46,5 δισ. δολάρια που έχει ήδη διαθέσει το Κογκρέσο ως οικονομική βοήθεια προς τους ενοικιαστές. Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί περίπου 3 δισ. δολάρια από αυτά τα χρήματα.

Η υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, σκοπεύει να ενημερώσει αύριο τα μέλη του Κογκρέσου για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, τουλάχιστον 15 εκατ. άνθρωποι σε 6,5 εκατ. νοικοκυριά οφείλουν ενοίκια ύψους άνω των 20 δισ. δολαρίων. Τον Σεπτέμβριο 2020 τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) απαγόρευσαν τις εξώσεις, αφού έληξε το προηγούμενο μορατόριουμ που είχε εγκρίνει το Κογκρέσο.

Τον Ιούνιο τα CDC έδωσαν παράταση ενός μήνα στην απαγόρευση, η οποία έληξε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Διαβάστε ακόμη

Η εντυπωσιακή ανακαίνιση του mega yacht «XANA» στο Πέραμα (pics)

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Πρόστιμα «φωτιά» – Στέρηση μισθού για μη δήλωση self test

Έρευνα: Το 28% των πολιτών της ΕΕ δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά διακοπές μιας εβδομάδας