H ελληνική τεχνογνωσία στη βιομηχανία της ναυπηγοεπισκευής αυξάνει χρόνο με τον χρόνο την παρουσία της διεθνώς. Στις γιάρδες του Περάματος χτυπάει η καρδιά του yachting, με ναυπηγήσεις, ολικές ανακατασκευές και επισκευές.

Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελεί το πλήρες refit του Mega Yacht XANA πρώην M/Y OURANOS.

Το m/y Xana είναι ακόμα ένα παράδειγμα της ελληνικής ικανότητας να «κτίζει βαπόρια». Με την παρότρυνση του καπετάνιου Τάσου Κεραμιδά και την σύμφωνη γνώμη της ιδιοκτήτριας, τα μελετητικά γραφεία, οι εργολάβοι, τα περισσότερα υλικά ήταν ελληνικά.

Το αποτέλεσμα ισάξιο των μεγαλύτερων ναυπηγείων του εξωτερικού. Άλλωστε και τα μελετητικά γραφεία και ο εργολάβος των ξυλουργικών συνεργάζονται εδώ και χρόνια με ναυπηγεία του εξωτερικού.

Το γραφείο, AMK Architecture & Design, ανέλαβε πριν από 3 χρόνια το πλήρες refit του σκάφους που περιλάμβανε ανακατασκευή και αναδιαμόρφωση όλων των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Όλο το εσωτερικό σχεδιάστηκε εξ αρχής, προσθέτοντας νέες λειτουργίες και νέο ύφος στο σκάφος. Οι χώροι απέκτησαν σύγχρονη, ανάλαφρη και ταυτόχρονα, εντυπωσιακή και πολυτελή ατμόσφαιρα, ενώ στα εξωτερικά καταστρώματα διαμορφώθηκαν χώροι φαγητού και χαλάρωσης με πιο σημαντικό ένα ιδιαίτερο layout στο sundeck που δένει το jacuzzi με τα καθιστικά και το bar με έναν μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας χώρο ιδανικό για το lifestyle της Μεσογείου.

 

Το m/y Xana είναι το πετυχημένο παράδειγμα ενός παλιού σκάφους, ναυπηγήσεως του 1994 στη γιάρδα CODECASA το 1994, που ανακαινίστηκε και απέκτησε εντυπωσιακή σύγχρονη μορφή και εξοπλισμό.

Το σκάφος διαθέτει πλέον σύγχρονο στιλ εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ η επέκταση της πρύμης, του έδωσε νέο μήκος 45 μέτρων από 40,3 μέτρα προσθέτοντας ένα καινούργιο χώρο garage, πλατφόρμα κολύμβησης ιδανική για βουτιές καθώς και άνετους εξωτερικούς χώρους φαγητού και χαλάρωσης στα υπόλοιπα καταστρώματα.

Συγχρόνως το προφίλ του πλοίου άλλαξε ριζικά με ένα καινούργιο rollbar στο sun deck , με στόχο να παραπέμπει στο Χ από το νέο όνομα του σκάφους XANA.

Το m/y XANA δύναται να φιλοξενήσει 12 επισκέπτες σε 6 ευρύχωρες καμπίνες και φιλοξενεί επίσης επιπλέον πλήρωμα οκτώ ατόμων.

 

Άλλοι συντελεστές του έργου

Project Manager – Cpt. Τάσος Κεραμιδάς

Naval Architects – NAVINCO

Interior outfitters – MVS & Associates

Ναυπηγείο Εμμ. Ψαρρού / Πέραμα

AMK

Η AMK είναι εταιρεία που επικεντρώνεται στη θαλάσσια φιλοξενία, παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες αρχιτεκτονικής και interior design για Yachts, Κρουαζιερόπλοια και πλοία ακτοπλοΐας με μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών, που κυμαίνονται από ελαφριές έως σημαντικές επεμβάσεις σε υπάρχοντα πλοία καθώς και επεμβάσεις δομής σε νεόδμητα.

Με παγκόσμιο πελατολόγιο και ιστορικό περισσότερων από 120 έργων θαλάσσης, είναι ειδικοί σε εξατομικευμένες λύσεις σε Concept Design, Detailed Design, Construction Drawings και Construction Administration.

Με τις ανάγκες του πελάτη να είναι πάντα στην πρώτη μας προτεραιότητα, καθοδηγούν τους πελάτες σε κάθε βήμα του έργου των ονείρων τους διατηρώντας μια άμεση και προσωπική επαφή μαζί τους καθ ‘όλη τη διάρκεια του Έργου.

Κάθε έργο είναι αποτέλεσμα ενός διαρκούς διαλόγου με τους πελάτες και μιας τέλειας συνεργασίας με ναυπηγεία, αρχιτέκτονες ναυτικών, κατασκευαστές και προμηθευτές.

Διαβάστε ακόμα:

Λάθος εκκαθαριστικά: Απειλούνται και με πρόστιμα όσοι έπεσαν θύματα του Taxisnet

Big Oil Industry: Η επιστροφή στην εποχή των μεγάλων κερδών

Woli: Ένα τραπεζικό app για «μικρούς επιχειρηματίες»