Διεθνή

Καμία συζήτηση: Αυτό είναι το καλύτερο αεροδρόμιο στον πλανήτη (vid)

  • newsroom


Ανέβηκε δύο θέσεις από την αντίστοιχη λίστα του 2000, ρίχνοντας από την κορυφή το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης

Στο μικρό μα πολύ πλούσιο κράτος του Κατάρ, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, βρίσκεται το Hamad International Airport, ένα γιγαντιαίο αεροδρόμιο που, πλέον, θεωρείται και επίσημα «το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο».

Καταφέρνοντας να ρίξει από την πρώτη θέση στη λίστα της βρετανικής, έγκριτης εταιρίας Skytrax (η οποία εδώ και 22 χρόνια διαχειρίζεται τις βαθμολογίες και τις κριτικές των αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο με βάση τις κριτικές των ταξιδιωτών) το πανέμορφο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης, το Hamad International Airport είναι το μοναδικό αεροδρόμιο στο Κατάρ και εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την επιβλητικότητα του και την υπερσύγχρονη τεχνολογία, η οποία κυριαρχεί σε όλους τους χώρους του.

Έδρα της αεροπορικής εταιρίας της χώρας, της Qatar Airways, το αεροδρόμιο της Ντόχα βρίσκεται στο νότια τμήμα της πρωτεύουσας και μοιάζει να μπαίνει στα αλήθεια μέσα στα νερά του Περσικού Κόλπου.

Το αεροδρόμιο ξεκίνησε να σχεδιάζεται το 2003 με σκοπό να αντικαταστήσει το πολύ παλαιότερο, Doha International Airport.

Αν και το αεροδρόμιο ήταν έτοιμο να μπει σε λειτουργία ήδη από το 2008, κάποιες σοβαρές τεχνικές καθυστερήσεις ανάγκασαν την κυβέρνηση να αναβάλει τα εγκαίνια για 6 ολόκληρα χρόνια.

Τελικά, στις 30 Απριλίου του 2014 η πρώτη πτήση της Qatar Airways προσγειώθηκε στον φαρδύ αεροδιάδρομο, σημαίνοντας την αρχή της λειτουργίας αυτού του μοντέρνου, υπερπολυτελούς και αχανούς αερολιμένα.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel.gr