Ικανοποιεί την ακόρεστη ζήτηση για χλιδή στη Νότια Κορέα η Lamborghini με τις πωλήσεις των εμβληματικών σπορ αυτοκινήτων της να είναι έτοιμες να ξεπεράσουν το περσινό ρεκόρ.

«Η αγορά της Κορέας αναπτύσσεται πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Φραντσέσκο Σκαρνταόνι, περιφερειακός διευθυντής για τις επιχειρήσεις της Lamborghini στην Ασία-Ειρηνικό, σε μια εκδήλωση για την 60η επέτειο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης εκδήλωσης στο Gangnam, μια εύπορη περιοχή της Σεούλ, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε τα τέσσερα «ιστορικά μοντέλα» της για δημόσια προβολή, συμπεριλαμβανομένων των Diablo και Countach.

To κυκλοφοριακό χάος που φράζει δρόμους σε πολλές πόλεις της Κορέας δεν έχει επιβραδύνει το ενδιαφέρον για σπορ αυτοκίνητα υψηλής ποιότητας σύμφωνα με το Bloomberg.

«Στους Κορεάτες πελάτες αρέσει η Lamborghini γιατί τα αυτοκίνητα αντικατοπτρίζουν το γούστο, τη μόδα, τη διάθεσή τους, το στυλ τους», είπε. «Η περσινή χρονιά ήταν πραγματικά ανθηρή, όχι μόνο για το σούπερ σπορ αυτοκίνητο, αλλά και για αυτό που ονομάζουμε κατηγορία σούπερ SUV», τόνισε.

Οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες και οι ακριβές επώνυμες φίρμες αυξάνουν την παρουσία τους στη Νότια Κορέα, όπου η κατά κεφαλήν δαπάνη πολυτελείας ήταν η υψηλότερη στον κόσμο το 2022. Η Louis Vuitton και η Gucci πραγματοποίησαν επιδείξεις μόδας στη Σεούλ μετά την άρση των περιορισμών για την Covid-19, ενώ η Ferrari φιλοξένησε την πρώτη της ασιατική έκθεση αυτοκινήτου στην πόλη. Εν τω μεταξύ, η Mercedes-Benz Group ανακοίνωσε τα σχέδιά της για δύο νέα premium αυτοκίνητα στη Νότια Κορέα το 2023.

Η Lamborghini, θυγατρική της Volkswagen, πούλησε 403 αυτοκίνητα στη Νότια Κορέα το 2022, καθιστώντας την, την όγδοη μεγαλύτερη αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με νέα στοιχεία από την Ένωση Εισαγωγέων & Διανομέων Αυτοκινήτων της Κορέας. Είναι σε καλό δρόμο για να σημειώσει άλλο ένα ρεκόρ φέτος, με τα 267 από τα σπορ αυτοκίνητα που πουλήθηκαν μέχρι το τέλος Αυγούστου, αύξηση 19% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ενώ ο Σκαρνταόνι βλέπει μια «επιβράδυνση» στην κορεατική οικονομία με αυξανόμενα επιτόκια που μπορεί να βλάψουν τη ζήτηση για αυτοκίνητα στη χώρα, προέβλεψε ακόμα μια ισχυρή χρονιά στην ασιατική χώρα.

«Με τις τρέχουσες παραγγελίες για το χαρτοφυλάκιο που έχουμε, μπορούμε να δούμε ένα τέλος έτους με εκπληκτικά αποτελέσματα», είπε.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Εθνικής Τράπεζας και επενδυτών στο 11th CEEMEA Financials (πίνακας)

Τριετίες: Ποιοι ευνοούνται – Τι ισχύει για τους εργαζόμενους που δεν καλύπτονται από συμβάσεις

Ρουμπινί: Η ΕΚΤ να συνεχίσει τις αυξήσεις στα επιτόκια – Υπάρχει κίνδυνος για στασιμοπληθωρισμό

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ