Μια «Συλλογή Αρχηγού Κράτους» (The Head of State Collection), που περιλαμβάνει μια ακουαρέλα, ένα ψηφιακό έργο NFT και το λευκό καπέλο που φορούσε κατά την επίσκεψη του ζεύγους Μακρόν στον Λευκό Οίκο, ετοιμάζεται να βγάλει σε δημοπρασία η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα το γραφείο της Μελάνια Τραμπ, διευκρινίζοντας πως για την πώληση των αντικειμένων θα γίνει δεκτό μόνο το κρυπτονόμισμα Solana.

Όπως υπογραμμίζει ο ιστότοπος της συζύγου του Ντόναλντ Τραμπ, τα τρία αντικείμενα θα είναι διαθέσιμα προς πώληση από τις 11 έως τις 25 Ιανουαρίου αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, με τιμή εκκίνησης τις 250.000 δολάρια, ήτοι περίπου 1.416 Solana (ή SOL).

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, η συλλογή στοχεύει «να τιμήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη αρχηγού κράτους της κυβέρνησης Τραμπ», όταν ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μετέβη με τη σύζυγό του, Μπριζίτ Μακρόν, στην Ουάσιγκτον τον Απρίλιο 2018.

Το καπέλο που δημοπρατείται είχε σχεδιάσει αποκλειστικά για την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ο προσωπικός στυλίστας της, Γαλλο-Αμερικανός Ερβέ Πιερ.

«Το εμβληματικό λευκό καπέλο Ερβέ Πιερ, που δημιουργήθηκε για την επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας, φορέθηκε και υπογράφηκε από την κ. Τραμπ», διευκρινίζεται στο δελτίο Τύπου.

Επίσης, η δημοπρασία περιλαμβάνει μια ακουαρέλα που ζωγράφισε ο Γάλλος καλλιτέχνης Μαρκ Αντουάν Κουλόν, με τη Μελάνια Τραμπ να φοράει το συγκεκριμένο καπέλο, όπως και ένα ψηφιακό έργο NFT (Non Fungible Token – Μη ανταλλάξιμο διακριτικό, ήτοι ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο) της ίδιας ακουαρέλας.

Τα δύο τελευταία αντικείμενα φέρουν επίσης την υπογραφή της Μελάνια Τραμπ.

Διαβάστε ακόμη

Το διπλό στοίχημα του 2022 για το δημόσιο χρέος

Τέλη κυκλοφορίας: Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες ΙΧ παρά τις παρατάσεις

Κίνα: Παρουσιάστηκε η πιλοτική εφαρμογή για το ψηφιακό γουάν