Μήνυμα συστράτευσης και ενότητας για τους αμυντικούς εξοπλισμούς προς την Ουκρανία έστειλαν από τις Βρυξέλλες ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ειδικότερα, μετά τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, και τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, συμφωνήθηκε να ενισχυθεί η στρατιωτική στήριξη του Κιέβου.

Σε δήλωσή του στο Twitter, o Μπορέλ έγραψε τα εξής: «Για πρώτη φορά συναντηθήκαμε υπό αυτό το σχήμα για την Ουκρανία. Η ΕΕ σε μια εκδήλωση ενότητας υπογραμμίζει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία. Συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε έναν τριμερή μηχανισμό για τη διασφάλιση πιο ισχυρών αμυντικών δεσμών».

Στόλτενμπεργκ: Να επιστρέψει η Ρωσία στη συμφωνία για τα πυρηνικά

Τη λύπη του για την απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη Συνθήκη για τη Μείωση των Στρατηγικών Όπλων (START) εξέφρασε νωρίτερα ο Γενς Στόλτενμπεργκ και κάλεσε τη χώρα να επανεξετάσει την απόφασή της αυτή.

«Λυπάμαι για τη σημερινή απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη START. Την καλώ να επανεξετάσει την απόφασή της, να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι ολόκληρη η δομή των εξοπλισμών έχει «διαλυθεί».

Παράλληλα, επανέλαβε τις ανησυχίες των ΗΠΑ ότι η Κίνα μπορεί να προμηθεύσει τη Ρωσία με όπλα για να τη βοηθήσει να συνεχίσει τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας.

«Είναι ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν που ξεκίνησε αυτόν τον αυτοκρατορικό πόλεμο κατάκτησης. Είναι ο Πούτιν που συνεχίζει να κλιμακώνει τον πόλεμο», σημείωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε: «Ανησυχούμε επίσης όλο και περισσότερο ότι η Κίνα μπορεί να σχεδιάζει να παράσχει θανατηφόρα υποστήριξη στον πόλεμο της Ρωσίας».

Διαβάστε ακόμη:

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών – Χωρίς «φρένα» οι τράπεζες, ράλι 44% μέσα στο 2023 

Οι ερειπωμένες αγροικίες που μεταμορφώθηκαν σε ένα ονειρεμένο αυτοσχέδιο χωριό – Υπέροχα σπίτια μέσα στη Φύση όπου ο χρόνος κυλά αργά

Ερευνα: Διατροφή και τεστοστερόνη – Τι ανεβάζει και τι ρίχνει την ορμόνη του σεξ και της ενέργειας