Διεθνή

Moderna: Η πανδημία μπορεί να γίνει ενδημική το 2022

  • newsroom


Τι είπε ο συνιδρυτής της Moderna, Noubar Afeyan, για την ενισχυτική δόση του εμβολίου – Σύντομα οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου για τη μετάλλαξη Όμικρον

Σε ενδημική φάση θα μπορούσε να πέσει η πανδημία του κορωνοϊού μέσα στο 2022, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Moderna, Noubar Afeyan, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι οι χώρες πρέπει να βρίσκονται διαρκώς σε επιφυλακή όσο υπάρχει η μετάλλαξη Όμικρον.

«Το 2022 μπορεί να είναι η χρονιά που η πανδημία θα εισέλθει σε ενδημική φάση, αλλά πραγματικά εξαρτάται από το τι θα συμβεί και ποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Noubar Afeyan σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα (14.01.2022) στην τηλεόραση του Bloomberg.

Είπε ακόμη ότι παρόλο που η μετάλλαξη Όμικρον έχει υψηλή μεταδοτικότητα, δεν προκαλεί σοβαρή νόσηση.

Επίσης, ο Noubar Afeyan επιβεβαίωσε τη δήλωση του CEO της Moderna, Stephane Bancel, ότι δεν αποκλείεται σε λίγες εβδομάδες να ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο που έχει αναπτύξει η εταιρεία για τη μετάλλαξη Όμικρον.

«Θα είμαστε έτοιμοι για τις δοκιμές σε λίγες εβδομάδες», είπε συγκεκριμένα. «Σε ό,τι αφορά την ενισχυτική δόση και το αν θα υπάρξει ανάγκη την άνοιξη ή το φθινόπωρο, αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσουμε σε συνεργασία με αξιωματούχους σε ολόκληρο τον κόσμο».

Διαβάστε ακόμη

«Φωτιά» οι μεταβιβάσεις ακινήτων: Έξτρα επιβάρυνση έως και €1.000 για την ηλεκτρονική ταυτότητα

Société Générale: Τι «βλέπει» για αναβάθμιση από Fitch και ελληνικά ομόλογα

Anadolu – έρευνα: Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας θα κρατήσει τα επιτόκια σταθερά