Ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες, αλλά οι τοπικές οικονομίες φαίνεται ότι έχουν έναν καλό φίλο στην Τέιλορ Σουίφτ. H Αμερικανίδα ποπ σταρ έχει περάσει σχεδόν ένα χρόνο διασχίζοντας τις ΗΠΑ και τον κόσμο με την περιοδεία της Eras. Και η οικονομική επίδραση αυτής της περιοδείας της έχει τραβήξει την προσοχή όλων από την Federal Reserve μέχρι τη Wall Street.

Η περιοδεία της αναμφίβολα βοήθησε τις τοπικές οικονομίες που επισκέφτηκε, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από την Nomura. Αλλά η ιαπωνική επενδυτική τράπεζα αμφισβητεί πόσο μεγάλο αποτύπωμα άφησε στα εθνικά δεδομένα.

«Η ώθησή της στην κατανάλωση έχει μαγέψει σίγουρα τους αμερικανούς οικονομικούς αναλυτές, αλλά πιστεύουμε ότι το συνολικό μακροοικονομικό αποτέλεσμα είναι πιθανώς υπερεκτιμημένο», έγραψε η παγκόσμια οικονομολόγος της Nomura, Si Ying Toh.

Η περιοδεία της Σουίφτ πρόκειται να ολοκληρωθεί κοντά στα τέλη του 2024

Μεταξύ του πρώτου και του τρίτου τριμήνου του 2023, μόνο το εγχείρημα της Swift αύξησε τις ονομαστικές λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ κατά 0,03% και το πραγματικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, ένα μέτρο της οικονομικής παραγωγής, κατά 0,02%, δείχνουν οι εκτιμήσεις της Nomura. Και προσθέτουν ότι για όλο το 2023, η περιοδεία της αντιπροσώπευε το 0,5% της αύξησης της ονομαστικής κατανάλωσης.

Αν και αυτά τα σημεία δεδομένων μπορούν να θεωρηθούν οριακά, η Toh είπε ότι η οικονομική ώθηση – την οποία ορισμένοι έχουν ονομάσει «Swift-lift» – είναι «αναμφισβήτητη» για τις 20 πόλεις των ΗΠΑ που επισκέφτηκε.

Οι σταθμοί στο The Eras Tour σημείωσαν άνοδο 2,1 ποσοστιαίων μονάδων ως προς τον πληθωρισμό κατά τη διάρκεια του μήνα επίσκεψης της Swift, σύμφωνα με τα στοιχεία του STR που επικαλείται η Toh. Τα στοιχεία από την πλατφόρμα κρατήσεων ξενοδοχείων Trivago δείχνουν παρόμοια άνοδο, πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη

Ποιες συμφωνίες κλείστηκαν στην Ινδία και ποιες έρχονται (pics)

ΥΠΕΝ: Ανοίγει ο δρόμος για τις μπίζνες με τα πλωτά φωτοβολταϊκά σε θάλασσες και τεχνητές λίμνες  

Κομβικής σημασίας το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΟΛΠ και του λιμανιού Γκουανγκτζόου (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ