Πρόστιμο 5.000 δολαρίων επιβλήθηκε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διότι παράκουσε δικαστική εντολή για να «κατεβάσει» ανάρτησή που συκοφαντεί υπάλληλο του δικαστηρίου όπου δικάζεται για απάτη.

Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον, είχε καλέσει τον Ντόναλντ Τραμπ να κατεβάσει μια ανάρτηση του στην οποία αποκαλούσε τη δικαστική υπάλληλο «σύντροφο» του Δημοκρατικού γερουσιαστή Τσακ Σούμερ.

Η φωτογραφία της υπαλλήλου με τον Σούμερ και το σχόλιο του Τραμπ κατέβηκαν από τη σελίδα του στην πλατφόρμα Truth Social, όχι όμως και από τον ιστότοπο της προεκλογικής εκστρατείας του.

Σύμφωνα με τον δικαστή εάν το συμβάν επαναληφθεί, ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με βαρύτερα πρόστιμα ή και φυλάκιση.

«Μην γελιέστε: μελλοντικές παραβάσεις, σκόπιμες ή όχι, θα αντιμετωπιστούν με πολύ σοβαρότερες κυρώσεις», τόνισε.

Ο Τραμπ δεν παρέστη στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, ωστόσο σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι συνήγοροί του είπαν ότι η ανάρτηση παρέμεινε κατά λάθος στον ιστότοπο και ζήτησαν συγγνώμη από τον δικαστή.

Ένοχος για πλαστογραφία συγκατηγορούμενος του την υπόθεση ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην Τζόρτζια
Ο τρίτος συγκατηγορούμενος του πρώην προέδρου, ο δικηγόρος Κένεθ Τσίσεμπρο, που θεωρείται ο «εγκέφαλος» του σχεδίου ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην Πολιτεία της Τζόρτζια, δήλωσε ένοχος σήμερα, στο πλαίσιο συμφωνίας με τις εισαγγελικές αρχές της Πολιτείας.

Πρόκειται για τον δεύτερο κατηγορούμενο που καταλήγει σε συμφωνία με την εισαγγελία τις τελευταίες 24 ώρες.

Είχε προηγηθεί η δικηγόρος Σίντνεϊ Πάουελ, που επρόκειτο αρχικά να δικαστεί την Δευτέρα μαζί με τον Τσίσεμπρο αλλά θα αποφύγει τελικά τη δίκη, καθώς δήλωσε ένοχη για έξι αδικήματα συνωμοσίας με σκοπό την παρέμβαση στην υλοποίηση του εκλογικού έργου.

Ο 62χρονος Τσίσεμπρο βαρυνόταν με επτά κατηγορίες αλλά δήλωσε ένοχος μόνο για πλαστογραφία, κατά τη σημερινή εμφάνισή του σε δικαστήριο, στην Ατλάντα.

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή, καταβολή αποζημίωσης ύψους 5.000 δολαρίων και 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας. Θα πρέπει επίσης να ζητήσει συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της Τζόρτζια, με ανοιχτή επιστολή του.

Προκειμένου να μπουν στο αρχείο οι υπόλοιπες κατηγορίες σε βάρος του, ο Τσίσεμπρο συμφώνησε να καταθέσει στις μελλοντικές δίκες άλλων κατηγορουμένων, όπως του Τραμπ και του πρώην προσωπικού δικηγόρου του, του Ρούντι Τζουλιάνι.

Μεταξύ άλλων ο Τσίσεμπρο φερόταν ότι συνέταξε και έστειλε σημειώματα με σκοπό να αντικατασταθούν οι Δημοκρατικοί εκλέκτορες του Τζο Μπάιντεν στην Τζόρτζια από Ρεπουμπλικάνους, προσκείμενους στον Τραμπ.

Διαβάστε ακόμη   

Ο Ελληνας με το άγγιγμα του Μίδα – Του προσφέρουν εκατομμύρια για να μεταμορφώσει το σπίτι τους σε παλάτι (pics + vid) 

Ρεύμα: Παίρνουν ξανά φωτιά τα τιμολόγια τον Νοέμβριο – Άλμα στις τιμές

Ξεπερνά και τις προβλέψεις της Αθήνας η S&P: Αύξηση ΑΕΠ 2,5% εφέτος και μέση ανάπτυξη 2,6% την τριετία 2024-2026

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ