Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς αποφάσισε να δωρίσει 20 δισ. δολάρια στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που ίδρυσε ο ίδιος και η πρώην σύζυγος του, Μελίντα Φρετς. Η δωρεά θα ενισχύσει το Ίδρυμα Γκέιτς, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του στον κόσμο, να αυξήσει κατά 50% το ποσό για τους μισθούς που καταβάλει, φτάνοντας τα 9 δισ. δολάρια μέχρι το 2026, όπως ανέφερε ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος.

Σημειώνεται πως με τα 20 δισ. δολάρια, το σύνολο των δωρεών που έχει δεχθεί το Ίδρυμα Γκέιτς ανέρχεται στα 70 δισ. δολάρια, με τον γνωστό επενδυτή, Γουόρεν Μπάφετ, να δωρίζει 3,1 δισ. δολάρια τον Ιούνιο.

O Γκέιτς δήλωσε ότι σχεδιάζει να προσφέρει όλη του την περιουσία στη φιλανθρωπική οργάνωση του ίδιου και της πρώην συζύγου του.

«Μακροπρόθεσμα, σκοπεύω να προσφέρω σχεδόν όλο μου τον πλούτο και τελικά θα βγω από τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου» καθώς «έχω υποχρέωση να επιστρέψω τα περιουσιακά μου στοιχεία στην κοινωνία με τρόπους που θα έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα», έγραψε ο Γκέιτς.

Ο Γκέιτς μάλιστα ευχαρίστησε τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ για τη μακροχρόνια συνεισφορά του στα φιλανθρωπικά ιδρύματα και το Melinda Gates και ανέφερε ότι «η απίστευτη γενναιοδωρία του είναι μια μεγάλη αιτία που η έμπνευση ήταν ικανή να είναι τόσο τρομερή».


Η πρωτοβουλία The Giving Pledge για τους κροίσους που αποφασίζουν να δώσουν τη συντριπτική πλειοψηφία του πλούτου τους σε φιλανθρωπίες ή φιλανθρωπικούς σκοπούς, τόσο στη διάρκεια της ζωής τους όσο και μετά θάνατον συγκεντρώνει υπογραφές από περισσότερους από 200 δισεκατομμυριούχους σε όλο τον κόσμο.

Η περιουσία του Γκέιτς αποτιμάται στα 114 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg Index.

Διαβάστε ακόμη

Gustav Magnar Witzøe: Ο πλουσιότερος 30άρης στον κόσμο- Η Salmar, το μόντελινγκ και η… καριέρα στο Instagram

Ο Σαρκοζί βλέπει Μητσοτάκη, ο Κούτρας αρχίζει μια νέα καριέρα, η Lamda ξεκινάει τον Πύργο τον Οκτώβριο και ο Σμετς νέα επένδυση

Littorea Limited: Μετά τις περιπέτειες η ώρα του σφυριού για το «φιλέτο» της Ύδρας (pics)