Επιχειρήσεις

Ιδρυτής εταιρείας fintech αξίας $1,7 δισ. αποκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας

  • newsroom


Η Monzo είναι μία νεοφυής επιχείρηση με εκκίνηση 1,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020 - Ποιος είναι ο ιδρυτής της και πως τα κατάφερε

To 2020 η ψηφιακή τραπεζική γνώρισε μεγάλη άνθηση και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως αποτέλεσμα, απέφερε τεράστια κέρδη στους επιχειρηματίας και επενδυτές του κλάδου. Ο ιδρυτής της νεοφυούς ηλεκτρονικής τράπεζας, Monzo, αξίας 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, Τομ Μπλόμφιλντ, αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε podcast της εκπομπής «Το ημερολόγιο ενός Ceo» ο Τομ Μπλόμφιλντ, ιδρυτής της Βρετανικής εταιρείας fintech αποκαλύπτει πως εάν έπρεπε να δώσει μία συμβουλή σήμερα σε νέους οι οποίοι επιθυμούν να βουτήξουν στον επιχειρηματικό κλάδο, θα τους προέτρεπε να ξεκινήσουν μαθήματα προγραμματισμού. Ο προγραμματισμός και η κωδικοποίηση είναι απαραίτητες γνώσεις που ανοίγουν το δρόμο σε μια «πραγματικά καλά αμειβόμενη καριέρα για το υπόλοιπο της ζωής σας» αναφέρει χαρακτηριστικά στο CNBC. 

Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο, το να είσαι φιλόδοξος, αποφασιστικός και αφοσιωμένος σε αυτό που κάνεις αποτελούν επίσης πολύ σημαντικά εφόδια προκειμένου να εκπληρώσει κανείς τα όνειρά του. Ο Μπλόμφιλντ χαρακτήρισε μάλιστα, τον εαυτό του αλαζόνα καθώς όταν ήταν πιο νέος είχε υπερβολική αυτοπεποίθηση. Πίσω στο 2015, όταν και ξεκίνησε να ασχολείται με την επιχειρηματική του ιδέα, πίστευε πως ήταν ικανός να αλλάξει ολόκληρο τον κόσμο,

«Νομίζω ότι αν ήξερα όσα ξέρω τώρα, δεν θα ασχολούμουν ποτέ με το συγκεκριμένο κλάδο. Όμως αν τα είχα παρατήσει τότε, δεν θα είχα καταφέρει αυτά που έχω καταφέρει μέχρι σήμερα» αναφέρει υποστηρίζοντας πως προκειμένου να επέλθει η πολυπόθητη επιτυχία χρειάζεται χρόνος, υπομονή και επιμονή.

«Δεν μπορώ να συνεχίσω να εργάζομαι με το συγκεκριμένο άτομο»

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας αναφέρθηκε επίσης στην εποχή πριν από τη δημιουργία της δικής του επιχείρησης όταν ακόμη εργαζόταν σε μια άλλη τράπεζα τη Starling ως επικεφαλής τεχνολογίας. Αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της Anne Boden, ιδρυτή της Starling η οποία τον κατηγορούσε ευθέως στο βιβλίο της, το οποίο κυκλοφόρησε το περασμένο Νοέμβριο.

Ο Μπλόμφιλντ αρνήθηκε την κατηγορία ότι εκείνος ήταν ο υπαίτιος που πολλοί από τους εργαζομένους της Starling απομακρύνθηκαν από τη συγκεκριμένη εταιρεία για να δουλέψουν για εκείνον. Από την πλευρά του, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας υποστηρίζει πως «τα πράγματα δεν συνέβησαν έτσι ακριβώς». Είπε ότι παραιτήθηκε από την εταιρεία αφού απολύθηκε δύο φορές μέσα σε έξι μήνες και πως η συμπεριφορά της Boden ήταν αυτή που οδήγησε πολλούς από τους εργαζομένους της σε παραίτηση. «Σκέφτηκα ότι δεν αντέχω να συνεχίσω να δουλεύω με το συγκεκριμένο άτομο. Πραγματικά κάνει κακό σε μένα και στην ψυχική μου υγεία. Έτσι παραιτήθηκα» εξήγησε. «Μην συνεργάζεστε με τοξικά άτομα» δηλώνει.

Η Monzo είναι μία από τις νέες επιχειρήσεις που αναδύονται στη Βρετανία. Η εκκίνηση της εκτιμάται στα 1,25 δισεκατομμύρια λίρες (1,72 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2020, μειωμένη κατά 40% από προηγούμενη αποτίμηση άνω των 2 δισεκατομμυρίων λιρών πριν από ένα χρόνο, λόγω αβεβαιότητας που προέκυψε εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

Διαβάστε ακόμη:

«Αφοί Κουκουζέλη»: Η «απόλυτη μοναξιά» του Βιοτεχνικού Πάρκου Σερρών

Σταύρος Κωνσταντάς (Εθνική Ασφαλιστική): «Η τάση συγκέντρωσης στον ασφαλιστικό κλάδο θα ενταθεί»

ΥΠΕΝ: Εγγυητική €35.000 ανά μεγαβάτ για κάθε «πράσινη» άδεια θεσπίζει το υπουργείο