Μια «μετατόπιση» στις διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών διαπιστώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Nestle, Mark Schneider, λόγω της μετεωρικής αύξησης στη χρήση των φαρμάκων για την απώλεια βάρους, όπως είναι το Ozempic.

Αρχικά, στη βιομηχανία των τροφίμων υπήρχε η ανησυχία ότι οι χρήστες των φαρμάκων GLP-1, σαν το Wegovy και το Ozempic, θα κατανάλωναν λιγότερο φαγητό. Όμως, όπως είπε ο Schneider στο CNBC, πλέον η αντίληψη έχει αλλάξει. «Νομίζω ότι αυτό που προέκυψε από τότε είναι ότι οι διατροφικές ανάγκες δεν εξαφανίζονται. Απλώς αλλάζουν. Έτσι, πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη θεραπεία με GLP-1, οι καταναλωτές εξακολουθούν να έχουν διατροφικές ανάγκες, αλλά μπορεί να διαφέρουν από κάποιον που δεν ακολουθεί πρόγραμμα απώλειας βάρους».

Σύμφωνα με τη Schneider, οι καταναλωτές που λαμβάνουν φάρμακα για να αδυνατίσουν έχουν απλώς διαφορετικές διατροφικές ανάγκες. Οι χρήστες των φαρμάκων GLP-1 πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στην πρόσληψη πρωτεϊνών για να διατηρήσουν τη μυϊκή μάζα και να διασφαλίσουν ότι καταναλώνουν επαρκείς βιταμίνες και μικροθρεπτικά συστατικά, είπε.

Η Nestle βλέπει σε αυτή την κατάσταση μια ευκαιρία. Αξιοποιώντας την επιστήμη, σκοπεύει να εργαστεί πάνω σε συνοδευτικά προϊόντα, τα οποία «απαντούν» σε ορισμένες από τις συγκεκριμένες ανάγκες των καταναλωτών κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας.

Η εταιρεία προσπαθεί να επωφεληθεί από τη δημοτικότητα των φαρμάκων GLP-1 για τον «φιλόδοξο στόχο της να προωθήσει τα πιο υγιεινά προϊόντα», δήλωσε ο CEO.

Ενώ οι χρήστες των φαρμάκων αδυνατίσματος μπορεί να αλλάζουν τις συνήθειές τους, καθώς τα σκευάσματα αυτά φέρνουν ένα αίσθημα κορεσμού νωρίτερα, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι καταναλωτές έχουν τους ίδιους στόχους, πρόσθεσε.

«Θυμηθείτε, θα υπάρχουν πολλοί καταναλωτές εκεί έξω που δεν ακολουθούν δίαιτα GLP-1. Και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου ένα σνακ και ένα προϊόν σοκολάτας μπορεί να εξακολουθούν να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον», εξήγησε ο Schneider.

Παρόλο που τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα των θεραπειών απώλειας βάρους GLP-1 παραμένουν αβέβαια και οι ανησυχίες σχετικά με τις παρενέργειες εξακολουθούν να υφίστανται, ο Schneider είπε ότι είναι σημαντικό να αναγνωριστεί ότι αποτελούν μια «μεγάλη καταναλωτική τάση».

Ο ελβετικός γίγαντας τροφίμων και ποτών ανακοίνωσε αυτό τον μήνα ότι θα λανσάρει το Vital Pursuit, μια σειρά κατεψυγμένων τροφίμων που στοχεύει σε όσους λαμβάνουν φάρμακα GLP-1. Δώδεκα προϊόντα, όπως ζυμαρικά, πίτσες και σάντουιτς, πρόκειται να κυκλοφορήσουν στα σούπερ μάρκετ αργότερα φέτος. Όλα τα γεύματα θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα βασικό θρεπτικό συστατικό όπως ασβέστιο ή σίδηρο.

Τρόφιμα που παραδοσιακά δεν συνδέονται με την απώλεια βάρους, όπως η πίτσα, προστέθηκαν στη σειρά αυτή για να προσφέρουν στους καταναλωτές ποικιλία, είπε ο Schneider.

Διαβάστε ακόμη  

Εφη Βακάκη: Ποια είναι η επιχειρηματίας και σύζυγος του Mr. Jumbo (pics)

ΔΕΗ: «Φρέναρε» υπερβολικές αυξήσεις στο ρεύμα με μεγάλη έκπτωση για τον Ιούνιο 

Μπάιντεν VS Τραμπ: Η μεγάλη σύγκρουση για την κλιματική αλλαγή (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ