Ισχυρές πιέσεις έχει δεχτεί η κινεζική αγορά μετοχών, καθώς ο πόλεμος του πρωθυπουργού της χώρας με τις ιδιωτικές εταιρείες καλά κρατεί. Οι εταιρείες που δέχτηκαν γερό πλήγμα, ήταν οι Tencent και NetEase, δύο από τις κορυφαίες επιχειρήσεις online gaming στον κόσμο, οι οποίες είδαν τις μετοχές τους να βυθίζονται έως και 14%.

Στο σχετικό άρθρο στην Economic Information Daily, που παρομοίασε το online gaming με ναρκωτικό, γίνεται λόγος για ανάγκη περαιτέρω περιορισμών στον κλάδο προκειμένου να αποτραπεί ο εθισμός και οι άλλες αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά. Αναφέρεται πως ο εθισμός των παιδιών στο online gaming είναι “διαδεδομένος” και θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξή τους. Αναφέρει επίσης πως το 2020 περισσότερο από το ήμισυ των παιδών στην Κίνα παρουσίαζαν προβλήαμτα όρασης και πως τα online παιχνίδια επηρεάζουν την εκπαίδευσή τους.

Η Tencent ανακοίνωσε ήδη ότι θα υιοθετήσει μέτρα ώστε να περιορίσει την πρόσβαση των παιδιών και τον χρόνο που περνάνε στο Honor of Kings. Σκοπεύει σταδιακά να εφαρμόσει τη νέα πολιτική στο σύνολο των online παιχνιδιών της. Η Tencent είχε πρόσφατα δει τη μετοχή της να δέχεται και πάλι σφυροκόπημα, καθώς έλαβε εντολή να αναστείλει όλες τις συμφωνίες αποκλειστικής άδειας streaming που είχε κλείσει με δισκογραφικές εταιρείες, φθάνοντας να ελέγχει το 80% της κινεζικής streaming αγοράς.

Oι επόμενοι που έχουν μπει στο στόχαστρο των κινεζικών αρχών είναι οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και τα φροντιστήρια, με τα τελευταία να έχουν λάβει οδηγίες, ώστε να λειτουργούν μόνο ως μη κερδοσκoπικοί οργανισμοί στο πλαίσιο της κινεζικής πολιτικής για περισσότερα παιδιά.

Διαβάστε ακόμη:

Μαρία Αγγελικούση: Ενισχύει την Maran Gas με 13 νεότευκτα LNG

Οι Έλληνες «σύμμαχοι» της Lockheed στη… ναυμαχία για τις φρεγάτες

«Πετζετάκις» – Η πρώτη ελληνική πολυεθνική: Από το ένδοξο παρελθόν στο θλιβερό παρόν (pics)