Τέλος στην παραγωγή και τη διάθεση των περισσότερων προϊόντων της στη Ρωσία βάζει η Nestlé, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την άρνησή της να διακόψει τις σχέσεις της με τη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία παρασκευής τροφίμων και ροφημάτων στον κόσμο, η Nestlé αναστέλει την πώληση γνωστών προϊόντων της στη Ρωσία, όπως μεταξύ άλλων οι σοκολάτες KitKat και Nesquik.

«Έχουμε ήδη σταματήσει τις μη βασικές εισαγωγές και εξαγωγές από και προς τη Ρωσία, έχουμε παύσει όλες τις διαφημίσεις και έχουμε αναστείλει όλες τις επενδύσεις στη χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση της Nestlé.

Μάλιστα, ο ελβετικός κολοσσός κάνει λόγο για σαρωτικές αλλαγές από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Έχουμε εστιάσει στην παροχή των βασικών τροφίμων, όπως οι βρεφικές τροφές και τα προϊόντα για την ιατρικοφαρμακευτική διατροφή, είπε στο CNN εκπρόσωπος της Nestlé. «Αυτό σημαίνει ότι θα αναστείλουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των προπολεμικών εξαγωγών μας στη Ρωσία».

Στις 11 Μαρτίου 2022 η Nestlé ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις εξαγωγές των προϊόντων της από τη Ρωσία, εκτός από τα βασικά προϊόντα, όπως οι βρεφικές τροφές. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι σταματά την εισαγωγή στη Ρωσία των προϊόντων Nespresso και άλλων, εκτός από τις βρεφικές τροφές, τα δημητριακά και τις θεραπευτικές τροφές για ζώα.

Η Nestlé απασχολεί στη Ρωσία τουλάχιστον 7.000 εργαζόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μόνιμοι κάτοικοι. Προ ημερών η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναζητά λύσεις για τα εργοστάσιά της και τους εργαζομένους της στη Ρωσία, τους οποίους θα συνεχίσει να πληρώνει.

Διαβάστε ακόμη

Μέτρα για τη στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων ανακοίνωσε η Κομισιόν

Η Cosco ναυπηγεί δύο ηλεκτρικά κινούμενα container vessels

Πούτιν: Η Ρωσία θα πουλάει φυσικό αέριο σε ΗΠΑ και ΕΕ αν πληρώνεται σε ρούβλια